

Amontillado Single Bota, Diatomists, 37,5 cl
Amontillado lavet på ren Palomino. Amontillado er både lagret under flor og oxidativt. Typisk modner vinen først 3-5 år under flor og så tilsætter man ren spiritus (destilleret af Palomino fra Jerez-området) så floren dør og vinen modnes videre oxidativt. Derved får vinen karakter af begge processer og placerer sig stilmæssigt mellem Fino og Olorosso. Diatomists Amontillado er tappet fra udvalgte botas fra Bodega Juan Jarana García - en Almacenista i centrum af Jerez by der har specialiseret sig i Amontillado og Olorosso. Vinen har modnet i 12 år (dvs at gennemsnitsalderen på den tappede vin er mindst 12 år).
Aroma af hasselnød, valnød, tørret abrikos og karamel. Smagen er super intens, velstruktureret, rund og kompleks - i perfekt balance. Kan minde om saltet karamel men vinen er knastør.
Amontillado er en af verdens mest anvendelige vine til mad. Det helt perfekte match er en intens consommé - om den er lavet på okse, vildt eller skaldyr er underordnet - det er den intense umami i suppen som sherryen kan tøjle. Andre gode match kunne være meget modnet Bellota-skinke, tunsteaks på grillen, cassoulet eller stegt fuglevildt.
Producent | Diatomists, Jerez |
---|---|
Vintype | Hedvin |
Druesort | Palomino |
Lagring | Solera |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 18% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Flyvende vildt, Ost |
Flaskestørrelse | ½ flaske (37,5 cl) |
Preorder | Nej |
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.
I ...
Diatomists, Jerez
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...
