Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Piment d'Espelette, 25 g. - Nicolas Alziari

90,00 kr

Fransk espelette-peber er en let spicy (4000 på scoville-skalaen) og meget frugtig chili-peber. Espelette er navnet på en sydfransk by, der ligger i den nordlige del af baskerlandet men espelette-peber dyrkes også i den spanske del af baskerlandet og er en uundværlig ingrediens i det baskiske køkken.

Espelette-peber har en smag i retning af rigtig god paprika men er lidt mere spicy og har en let røget aroma samt markante tomatnoter.

Med sin flotte kombination af mild chilistyrke og lækker frugtighed har Espelette-peber nærmest uendelige anvendelsesmuligheder - virkelig god til æggeretter, osteretter, kylling og skaldyr. Uundværlig i bouillabaisse og hummersuppe.

Opbevares tørt - mister en smule aroma over tid men holder i meget lang tid.

Specifikationer
Producent Alziari, Nice
Flaskestørrelse Madvarer

Alziari laver den olie alle taler om: Oliven knuses i store gamle stenkar i 2 timer. Lunkent vand tilsættes og grøden »kører« ganske kort tid og karret fyldes op med koldt vand. Efter en god omrøring hviler olivensuppen og der dannes et fint gulgrønt lag af olie på toppen, næsten som fløden på mælk i de gode gamle dage. Olien skummes af og sigtes som en fond eller en suppe. En enkel og traditionel fremstilling af Alziari’s bedste olivenolie (Genova-metoden). Den dufter som nyslået græs i maj måned – smagen er fin og ren uden den skarphed, man finder i de fleste olier.

Alziari l...

Producenten

Alziari, Nice

Alziari laver den olie alle taler om: Oliven knuses i store gamle stenkar i 2 timer. Lunkent vand tilsættes og grøden »kører« ganske kort tid og karret fyldes op med koldt vand. Efter en god omrøring hviler olivensuppen og der dannes et fint gulgrønt lag af olie på toppen, næsten som fløden på mælk i de gode gamle dage. Olien skummes af og sigtes som en fond eller en suppe. En enkel og tradi...

Læs mere