Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Langtidsstegt marokkansk lam

Langtidsstegt marokkansk lam

Tip - Bliver allerbedst, hvis man laver den dagen før, så den blot skal lunes og pyntes med mandler og evt. krydderurtegrønt, når den skal serveres…

Serveres med couscous, perlespelt eller lignende.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 4 lammeskanke eller 2 lammebove
  • 4 – 6 spsk. Ras el Hanout (færdig eller hjemmelavet)
  • 5 spsk. olie, neutral smag
  • ½ liter bouillon
  • 4 spsk. honning, gerne med lidt smag
  • 100 gr. store rosiner
  • 100 gr. mandler
Sådan gør du
  1. Massér Ras el Hanout’en ind i lammeskankerne/ lammebovene, så de er dækket på alle sider.
  2. Læg kødstykkerne i en ildfast, tykbundet gryde – gerne støbejern – med låg.
  3. Kom olie, bouillon og honning ved. Hvis der er lidt ”lavvandet” i gryden, tilsættes lidt ekstra bouillon – det er vigtigt, at væsken står godt om op kødet, så det ikke tørrer ud/ brænder på.
  4. Top det hele med de store rosiner og læg låget på gryden.
  5. Sæt gryden på nederste rist i ovnen ved 170 grader varmluft og lad den stå i ca. 4 timer.
  6. Giv de hele mandler et opkog, tør dem godt og rist dem af ved middelvarme på en tør pande, til de er svagt brune, hvorefter de afkøles.
  7. Gryden tages ud af ovnen efter 4 timer, og kødet fiskes op og lægges på en tallerken/ i et fad.
  8. Skum evt. olie/ lammefedt af den tilbageværende suppe i gryden og reducer den efterfølgende ved at koge den ind på komfuret – gerne til 1/3 del eller mindre.
  9. Kom kødet tilbage i gryden og varm godt igennem.
  10. Drys de ristede mandler over og pynt evt. med lidt friske grønne krydderurter.