Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 4 lammeskanke eller 2 lammebove
- 4 – 6 spsk. Ras el Hanout (færdig eller hjemmelavet)
- 5 spsk. olie, neutral smag
- ½ liter bouillon
- 4 spsk. honning, gerne med lidt smag
- 100 gr. store rosiner
- 100 gr. mandler
Sådan gør du
- Massér Ras el Hanout’en ind i lammeskankerne/ lammebovene, så de er dækket på alle sider.
- Læg kødstykkerne i en ildfast, tykbundet gryde – gerne støbejern – med låg.
- Kom olie, bouillon og honning ved. Hvis der er lidt ”lavvandet” i gryden, tilsættes lidt ekstra bouillon – det er vigtigt, at væsken står godt om op kødet, så det ikke tørrer ud/ brænder på.
- Top det hele med de store rosiner og læg låget på gryden.
- Sæt gryden på nederste rist i ovnen ved 170 grader varmluft og lad den stå i ca. 4 timer.
- Giv de hele mandler et opkog, tør dem godt og rist dem af ved middelvarme på en tør pande, til de er svagt brune, hvorefter de afkøles.
- Gryden tages ud af ovnen efter 4 timer, og kødet fiskes op og lægges på en tallerken/ i et fad.
- Skum evt. olie/ lammefedt af den tilbageværende suppe i gryden og reducer den efterfølgende ved at koge den ind på komfuret – gerne til 1/3 del eller mindre.
- Kom kødet tilbage i gryden og varm godt igennem.
- Drys de ristede mandler over og pynt evt. med lidt friske grønne krydderurter.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter