Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Kalvefrikassé

Kalvefrikassé

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 1-1,2 kg kalvetykkam elleer kalvebov
  • Gulerødder
  • Forårsløg el. små løg fra sidste år
  • Selleri til kogelagen
  • Små kartofler
  • Salt Peber, citronsaft
  • Timian
  • Fløde
  • Persille eller ramsløg
Sådan gør du
  1. Kalvetykkam eller bov brunes let m. løg og selleristykker.
  2. Det hele dækkes med rigeligt vand og snurrer i 70-80 min. med en god dusk timian, salt, peber. Evt. kraftben kan tilsættes.
  3. Gulerødder og flere løg snurrer med de sidste 8-10 min.
  4. Kød, løg og grøntsager tages op.  Selleri stilles til side. Og skal ikke bruges i retten. Suppen koger ind. Vigtigt at der virkelig kommer smag af kød og grøntsager i suppen.Der laves en opbagning med suppen, fløde tilsættes og der smages til med salt, peber og citronsaft.  Saucen skal ikke være for tyk, men til den let cremede side. Hvis den bliver for tynd kan man bruge en smør/melbolle.
  5. Serveres med en lille fast, hvid kartoffel, Retten serveres fra gyde eller fad og pyntes med friskhakket persille eller ramsløg.
  6. Samme opskrift kan bruges til lammefricassè.
  7. Når sommeren kommer kan der bruges et bredere spekter af grøntsager.