Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Bichels braisserede oksehaler med rodfrugter

Bichels braisserede oksehaler med rodfrugter

Kølige morgener, mørkt. Simreretter og lange snakke.

Det bliver mørkere og køligere i vejret. Det er tid til simremad.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 1-1,5 kg. oksehaler
  • Hvidløg, knuste fed
  • Løg, fintsnittet
  • Blandede rodfrugter i stykker delt i to portioner
  • Krydderurtebuket
  • Bacon 
  • Svampe, fintsnittet
  • Tomatpuré
  • Rødvin
  • Fond/bouillon 
Sådan gør du
  1. Oksehaler krydres med salt og peber, stilles fra en times tid og vendes evt med et let lag hvedemel.
  2. Brunes grundigt af i en gryde. 
  3. Bacon i tern, løg, hvidløg og svampe brunes med til de begynder at tage farve.
  4. Halvdelen af rodfrugterne tilsættes og bruner med.
  5. Tomatpuré tilsættes. Vigtigt for smagen at puréen lander i bunden af gryden og varmes grundigt igennem.
  6. Rødvin og bouillon tilsættes til haler og rødder er dækket.
  7. Simrer i ca. 3 timer. Vigtigt at kødet bliver så mørt at det falder af halerne. 
  8. Lad gryden køle af, fisk haler og rodfrugter op af saucen. Kassér de udkogte rodfrugter og pluk kødet af halerne.
  9. Sautér den anden halvdel af rodfrugterne for sig mens saucen varmes igennem med kødet fra halerne og evt. jævnes hvis nødvendigt.
  10. Server rodfrugterne i panden eller på et opvarmet fad med saucen hældt over.