Vina Koyle, Alto Colchagua

vina_koyle_biodynamisk
Undurraga familien har lavet vin gennem 6 generationer i Chile siden 1885. Koyle er familiens seneste vineventyr. I 2006 købte de en ejendom på 1.100 ha i Los Lingues zonen i Alto Colchagua i forbjergene til Andes. Vinene har fra starten været dyrket biodynamisk

Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.

De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilensk udtryk.

Koyle fandt markerne til deres nye vinprojekt i Los Lingues og gennemførte etableringen af vinmarkerne i samarbejde med terroir-guruen Pedro Parra fra Clos des Fous.

Området har middelhavsklima - dvs varme somre og milde vintre - og der er en kølende indflydelse med vinde fra Andesbjergene. Jordbunden har den helt rette kombination af ler og sten i forskellig størrelser, der gør, at jorden både kan holde på vand og afvande.

Vinene har fra starten været dyrket biodynamisk og Koyle fik Demeter-certifikation for druerne i 2012. Der bruges kun kunstvanding i meget begrænset omfang, og enkelte marker kunstvandes slet ikke.

Alle vinene gæres ved brug af ejendommens naturlige gær.

Der dyrkes de traditionelle druer – Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere og Sauvignon Blanc, men også mere exceptionelle Cinsault og Muscat.

Koyle laver Cabernet, Syrah og Carmenere i to kvaliteter – Gran Reserva og Royale. Royale-serien laves på udvalgte druer fra de bedste marker og vinene har længere tids modning på fad (heraf en høj andel nye små franske egefade).

Lavet på 85 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

Duften er domineret af solbær og brombær med elementer af tørret frugt, vanilie, ceder og enebær. Faste tanniner, frisk syre og en silkeblød afslutning.

Velegnet til retter med oksekød og lammekød. Rigtig fin til grillet kød med enkelt tilbehør.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
110,-

Lavet på 97 % Syrah blandet med 3 % Viognier. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

Duft af brombær, viol, peber og læder. Smagen er fyldig med elegante taniner, frisk syre og en elegant afslutning.

Chilensk Syrah er kraftigere end nordrhône Syrah og elegantere end australsk Shiraz. Velegnet til kødretter baseret på okse eller vildt, men kan også fint serveres til and eller gås.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 35,-
75,-

Lavet på 86,5 % Carmenère, 8 % Malbec, 3 % Cabernet Franc og 2,5 % Petit Verdot. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

Krydret næse med intens mørk frugt og elementer af soltørret tomat, teblade, vanilie og tobak. I munden er vinen mellemfyldig med fine tanniner og en frisk finish.

En klassisk Chilensk Carmènere med god frugt og tydeligt fadpræg går godt til alle typer af rødt kød - særlig velegnet til okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
115,-

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra Paredones i Colchagua Costa blot 9 km fra Stillehavet. Landskabet er meget varieret mht. eksponering og derfor høstes og vinificeres druerne ad tre omgange - 1/3 vinificeres og lagres i pieces (små fade fra Bourgogne), 1/3 i cement-æg og 1/3 på ståltank. Efter ti måneders lagring sur lie laves den endelige blanding.

Resultatet er en vin med en fin og balanceret kompleksitet, der elegant favner mange af Sauvignon-druens udtryk.
Aroma af lime, moden grape, pære, melon og stikkelsbær. Frisk i munden med fin syre og mineralitet. Tør og frugtig med en saftig eftersmag.

Velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr. Sauvignon passer godt til fisk som torsk - til denne vin gerne i en stegt udgave. Flot til en hummer eller krabbesalat.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
150,-

Flot og ren Syrah fra biodynamiske marker anlagt på bjergskråninger og beplantet med høj tæthed. Vinificeret i små tanke og lagret 18 måneder på 400 liters fade af fransk eg.

Intense aromaer af brombær, solbær og hindbær samt lakrids og let røg. Tæt og med god friskhed, renhed og flot længde.

Rigtig god kødvin! Okse, vildt eller lam.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
160,-

Lavet på 85% Cabernet Sauvignon, 7% Malbec, 4% Merlot, 4% Petit Verdot. Lagret 18 mdr på barriques af fransk eg. Royale er Koyles premium-serie, hvor der benyttes druer fra de bedste parceller.

Meget intens duft af solbær, brombær og ceder - dyb og kompleks. Mange-facetteret smag - på en gang rank, elegant, fyldig og med lang eftersmag. Fast tanninstruktur og frisk syre.

Royale er Koyles luksusserie. Velegnet til elegante retter med lammekød eller oksekød.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
160,-

Flot og ren Syrah fra biodynamiske marker anlagt på bjergskråninger og beplantet med høj tæthed. Vinificeret i små tanke og lagret 18 måneder på 400 liters fade af fransk eg.

Intense aromaer af brombær, solbær og hindbær samt lakrids og let røg. Tæt og med god friskhed, renhed og flot længde.

Rigtig god kødvin! Okse, vildt eller lam.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
175,-

Lavet på 85% Carmenere, 8 % Cabernet Franc og 7 % Petite Verdot fra lavtydende marker i Los Lingues. Lagret 18 mdr på barriques af fransk eg. Royale er Koyles premium-serie, hvor der benyttes druer fra de bedste parceller.

Noter af brombær, hindbær og tomat med noter af vanilie og grafit. Fyldig og intens smag med faste, fløjlsagtige tanniner.

Royale er Koyles luksusserie. Velegnet til elegante retter med lammekød eller oksekød. Prøv den til boeuf bearnaise.
 

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
175,-

Lavet på traditionelle Rhône-druer: 38% Mourvedre, 25% Grenache, 19% Carignan og 18% Syrah. Druerne kommer fra små biodynamisk dyrkede parceller i Los Lingues med meget jernholdig basaltjordbund og meget høj beplantningstæthed. Høstet i hånden og gæret i små kar. Lagret 18 måneder på en blanding af cementæg, store fade og små fade.

intenes aromaer af hindbær, brombær, sort peber, vanilie og mineralitet. Fyldig smag holdt fast på plads af fine tanniner og tydelig mineralitet. Flot kombination chilensk solcharme og europæisk fasthed. Lang eftersmag.

Flot vin, der gør det imonerende til prisen. Til oksekød, lammekød eller vildt med tæt sauce.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
basalto_koyle
200,-

Lavet på 33 % Malbec, 25 % Cabernet Sauvignon, 21 % Carmenere, 14 % Syrah and 7 % Petite Verdot fra de bedste parceller af lavtydende og tætbeplantede vinmarker i Los Lingues i Alto Colchagua ved foden af Andes. 
Vinificeret og lagret 24 måneder på små fade og derefter blandet og omstukket til cement-æg, hvor vinen er lagret 9 måneder.

Intens, koncentreret og kompleks næse med elemter af mørke bær, tørret frugt, blomster, urter og mineralitet. Stor i munden med fløjlsagtig fylde og silkebløde tanniner. Meget lang og kompleks eftersmag.

Velegnet til det bedste kød - uanset om det er okse, lam eller vildt. Servér gerne en tæt sauce til.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
550,-