Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barolo Leon, Cascina Luisin

Fra 450,00 kr
Anmeldelser

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke i marker med sydøstlig eksponering i Serralunga d'Alba. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 4 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Tæt i strukturen med aromaer af tørrede roser, jordbær, ribs og skovbund. Faste tanniner og lang eftersmag. Elegant Barolo.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Specifikationer
Producent Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2018
Gemmepotentiale til 2028
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...

Producenten

Cascina Luisin, Barbaresco

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

...
Læs mere