Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barbaresco Rabaja-Bas, Cascina Luisin

350,00 kr
450,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 600, - (22.22%) vejl. pris 450
Anmeldelser

Ren Nebbiolo fra Rabaja-Bas der ligger lige ved selve Cascina Luisin. Rabaja-Bas er en nordlig forlængelse af den berømte mark Rabaja men de to marker rører faktisk ikke ved hinanden - de er adskilt af Muncagota. Rabaja-Bas er ikke så berømt og beskrevet fordi der ikke er så mange, der laver den. En stor del ejes af Castello di Verduno der indtil nu har været den eneste producent, der skrev marknavnet på etiketten.

Rabaja-Bas har relativt køligt mesoklima og derfor får vinen også et elegant og køligt udtryk. Til gengæld er den fra gamle stokke hvilket giver en større intensitet i smag og aroma.

Ekstremt lys orange-rød i farven - aromaerne er kamfer, mynte, balsamico, trøffel, roser og tørrede urter. Elegant og let i stilen men med masser af muskler - den er genial til mad og har en lang eftersmag.

 

Specifikationer
Producent Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Appellation/underområde Barbaresco
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 14,5%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...

Producenten

Cascina Luisin, Barbaresco

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

...
Læs mere