

Barbaresco Rabaja-Bas, Cascina Luisin
Ren Nebbiolo fra Rabaja-Bas der ligger lige ved selve Cascina Luisin. Rabaja-Bas er en nordlig forlængelse af den berømte mark Rabaja men de to marker rører faktisk ikke ved hinanden - de er adskilt af Muncagota. Rabaja-Bas er ikke så berømt og beskrevet fordi der ikke er så mange, der laver den. En stor del ejes af Castello di Verduno der indtil nu har været den eneste producent, der skrev marknavnet på etiketten.
Rabaja-Bas har relativt køligt mesoklima og derfor får vinen også et elegant og køligt udtryk. Til gengæld er den fra gamle stokke hvilket giver en større intensitet i smag og aroma.
Ekstremt lys orange-rød i farven - aromaerne er kamfer, mynte, balsamico, trøffel, roser og tørrede urter. Elegant og let i stilen men med masser af muskler - den er genial til mad og har en lang eftersmag.
Producent | Cascina Luisin, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Nebbiolo |
Appellation/underområde | Barbaresco |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...
Cascina Luisin, Barbaresco
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
...
Pale ruby. Rich minerally stony nose. The fruit fills out the palate while the succulent acidity pulls it up. Long, rich, nutty tannins on the finish. Irresistible, long, focused and with perfect alignment of tannic weight with fruit and acidity. Lots of stuffing and yet remains utterly elegant. - Walter Speller


Meget lys – og for så vidt illustrativ, klassisk nebbiolo-farve. Både tjære og viol i næsen, kaskader af røde bær, den tænder på alle rørene, denne her; bedre på andendagen, endnu mere feminin og elegant. - Niels Lillelund

