Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barbaresco Paolin, Cascina Luisin

Fra 375,00 kr
Anmeldelser

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Paolin. Paolin har en fin stejl sydvest eksponering og jordbund med meget sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Den mest aromatiske af Luisins vine med aromaer af røde bær, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Den letteste og hurtigst tilgængelige af Luisins tre Barbarescoer.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Specifikationer
Producent Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2018
Gemmepotentiale til 2028
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...

Producenten

Cascina Luisin, Barbaresco

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

...
Læs mere