Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barbaresco Rabajà, Cascina Luisin

Fra 395,00 kr
Anmeldelser

100 % Nebbiolo fra 35-40 år gamle vinstokke fra vinmarken Rabajà. Rabajà er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl syd-sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk og ler - delt i to zoner med variende indhold af kalk, hvilket er med til at give kompleksitet i vinene.. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Rabaja-marken leverer indbegrebet af Barbaresco. Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, salvie og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt mørkere i stilen end Asili.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Specifikationer
Producent Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Anmeldelser badgets Decanter - 94 P., Janics Robinson - 18 p., Politiken - 93 p., Wine Enthusiast - 95 P.
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...

Producenten

Cascina Luisin, Barbaresco

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

...
Læs mere