100 % Nebbiolo fra mere end 60 år gamle stokke. Vinificeret på cement uden tilsætning af gær. Modnet på store botti af slavonsk eg i 12 måneder og derefter 12 måneder på flaske, inden den blev frigivet til salg.
Elegant duft af røde bær med noter af stegt peberfrugt. Fast struktur - elegant og lang i eftersmagen.
Til retter med fjerkræ eller fuglevildt. Til kraftigere pastaretter og risotto.
Specifikationer
Producent
Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype
Rødvin
Druesort
Nebbiolo
Anmeldelser badgets
Anders Grøndahl - 95 p, Janics Robinson - 17,5 p.
Gemmepotentiale
6-10 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Løbende vildt, Oksekød
Anbefalinger
Testvinder-vine
Preorder
Nej
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
En skønhed fra Barbaresco. Officielt er dette ”kun” en Langhe Nebbiolo, men dens aroma, struktur og smag minder mig om de skønne feminine barbarescoer, som var billige, da jeg begyndte i Piemonte for over 30 år siden,...
En skønhed fra Barbaresco. Officielt er dette ”kun” en Langhe Nebbiolo, men dens aroma, struktur og smag minder mig om de skønne feminine barbarescoer, som var billige, da jeg begyndte i Piemonte for over 30 år siden, men som nu er kommet højt op i pris, efterhånden som hele verden har opdaget deres niveau.
Bourgogne-smag fra Piemonte? Ja, tæt på. Mere struktur og fasthed i dens ungdom, men med nogle få års lagring, nærmer vi os meget de berømte Bourgogner.
Således også i denne fine Nebbiolo fra topavler i Barbaresco- Zonen, som skal have luft for at folde sig ud.
17,5 p. JancisRobinson.com (årgang 2020)
Fantastic, perfumed red-fruit nose with saline notes. Beautiful lightness of touch on the palate and with crunchy tannins. A super-attractive, elegant wine. Long and with minerally, savoury fruit on the finish.
- Wa...
Fantastic, perfumed red-fruit nose with saline notes. Beautiful lightness of touch on the palate and with crunchy tannins. A super-attractive, elegant wine. Long and with minerally, savoury fruit on the finish.
- Walter Speller
91 p. Jamessuckling.com (årgang 2019)
A pretty nose of redcurrants, sour cherries, dried flowers, lemon zest and sweet spices. Medium-bodied with sleek, fine tannins. Juicy and chalky on the palate with lively acidity. Fresh and delicious.
91 + p. og 6 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2018)
Let, men karakterfuld, tro mod druen og meget præcis. Man mærker opvæksten i cement, stilen er kølig, en anelse stram, meget elegant med fokus på den røde frugt. Charmen er burgundisk, men et lille tanninbid til sidst...
Let, men karakterfuld, tro mod druen og meget præcis. Man mærker opvæksten i cement, stilen er kølig, en anelse stram, meget elegant med fokus på den røde frugt. Charmen er burgundisk, men et lille tanninbid til sidst afslører oprindelsen. Drikkeklar, men holder i hvert fald to til fem år.
- Niels Lillelund