Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Okse Spareribs

Okse Spareribs

Man laver oftest spareribs af svineben, men man kan også få forrygende resultater med okseben.

Den udskæring man skal bruge er det som normalt bliver solgt som tværreb og det er noget af de billigste kød på koen.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • Marinade 1 (North Carolina Barbecue):
  • 250 ml. cidereddike
  • 100 ml. vand
  • 1 dl. brun farin
  • 2 tsk. fint salt
  • Tørret chili efter behov og mandsmod (pas på hvis du drikker vin til)
  • Friskkværnet peber
  • Marinade 2 (Koreansk inspireret):
  • 2 hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 3 cm. ingefær
  • 1 dl. Soja - gerne 3. års lagret
  • 2 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. honning
  • 2 spsk. sake
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Få din slagter til at skære tværreben ud i stykker med et ben pr stykke. Kog herefter forsigtigt benene i 2,5-3 timer i saltet vand. Tag benene op og mariner dem natten over i din foretruknne marinade. Her er et par bud:
  2. 2 kg okse spareribs af tværreb (kogt som ovenstående) Pisk alle ingredienserne grundigt sammen, placer benene i en pose og hæld marinaden over. Mariner natten over.
  3. Spareribsene skal grilles ved medium, gerne indirekte grill en del af tiden, i 10-15 minutter, så de bliver gennem varme. Pensl løbende med marinaden.