
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Marinade 1 (North Carolina Barbecue):
- 250 ml. cidereddike
- 100 ml. vand
- 1 dl. brun farin
- 2 tsk. fint salt
- Tørret chili efter behov og mandsmod (pas på hvis du drikker vin til)
- Friskkværnet peber
- Marinade 2 (Koreansk inspireret):
- 2 hvidløg
- 2 forårsløg
- 3 cm. ingefær
- 1 dl. Soja - gerne 3. års lagret
- 2 spsk. sesamolie
- 3 spsk. honning
- 2 spsk. sake
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Få din slagter til at skære tværreben ud i stykker med et ben pr stykke. Kog herefter forsigtigt benene i 2,5-3 timer i saltet vand. Tag benene op og mariner dem natten over i din foretruknne marinade. Her er et par bud:
- 2 kg okse spareribs af tværreb (kogt som ovenstående) Pisk alle ingredienserne grundigt sammen, placer benene i en pose og hæld marinaden over. Mariner natten over.
- Spareribsene skal grilles ved medium, gerne indirekte grill en del af tiden, i 10-15 minutter, så de bliver gennem varme. Pensl løbende med marinaden.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter