Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Soja - Yonebishi Shoyu, 3 års - 300 ml.

80,00 kr

Klassisk Shoyu (soja) lavet på japanske traditioner fra 1600-tallet fra den lille familieproducent Yonebishi. Sojasauce fra Yonebishi består af vand, salt, sojabønner og ristet hvede. Lagret i 3 år.

Til sushi, sashimi og tempura. Som smagsgiver i klassiske orientalske retter og saucer. God til marinering af oksekød, gris og kylling, lav f.eks. en marinade af mørk øl, shoyu og honning.

En ung tradtionel og klassisk soja er lys i farven og med alderen bliver den mørkere, men ikke næsten sort som industrisoja. Klassisk soja er klar i farven.

En almindelig soja, også de alm. japanske som Kikkoman, modner max. 3-4 mdr. og ofte kortere. Sojamarkedet er domineret af de store industriprodukter og i den billige ende af især kinesiske produkter, der er en hurtig genvej og mest smager af krydret saltvand og som regel lavet udelukkende på sojabønner. Alm. soja er for kraftig og grov til sushi og sashimi.

Specifikationer
Producent Yonebishi Shoyu, Japan
Land Japan
Flaskestørrelse Madvarer

Yonebishi er en lille familieproducent på 6. generation. Soyasauce fra Yonebishi består af vand, salt, sojabønner og ristet hvede. Soyabønnerne dampes og den ristede hvede tilsættes. En gærkultur – koji – tilføres. (Koji er lavet af poleret ris, byg el. sojabønne podet m. skimmelsvamp og er hjertet og sjælen i enhver fin soja). Der udvikles enzymer. Koji tilsættes saltvand og der fremkommer nærmest en tyk grød, Moromi.

Moromi opbevares i store cederfade i 10 - 36 mdr. Under den lange gæring og modningsperiode udvikles en lang række smags og aromastoffer, der er afgørende for sm...

Producenten

Yonebishi Shoyu, Japan

Yonebishi er en lille familieproducent på 6. generation. Soyasauce fra Yonebishi består af vand, salt, sojabønner og ristet hvede. Soyabønnerne dampes og den ristede hvede tilsættes. En gærkultur – koji – tilføres. (Koji er lavet af poleret ris, byg el. sojabønne podet m. skimmelsvamp og er hjertet og sjælen i enhver fin soja). Der udvikles enzymer. Koji tilsættes saltvand og der fremkommer ...

Læs mere