Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Lammekølle a la Provencale

Lammekølle a la Provencale

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 1 lammekølle på ca 2 kg
  • 16 pæne store skrællede kartofler
  • 10 løg (skalotte)
  • 10 fed hvidløg
  • rosmarin
  • ét bundt persille
  • 3-4 dl. hønsekødssuppe (frossen fra Mou kan fint bruges)
Sådan gør du
  1. Stort ildfast fad eller bradepande smøres med olie Kartofler og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt. Drys med salt og peber. Hvidløgene halveres og placeres mellem kartoflerne sammen med frisk rosmarin og hakket persille. Suppen hældes ved
  2. Køllen, der er gnedet med hvidløg og salt lægges midt i fadet eller bradepanden og stille i 200 C varm ovn i ca. 90 min. (Kartofler og løg skubbes til side inden køllen placeres).
  3. Køllen tages ud af ovnen og hviler 15 min. i staniol.
  4. Samtidig skrues der op for varmen i ovnen og kartofler og løg får lidt god brun kant - pas på med at kartoflerne ikke brænder fast eller bliver for mørke.
  5. Kødet skæres i tynde skiver og serveres med kartoflerne. Drys med friskhakket persille.
  6. Du kan supplere med tynde skiver citron lagt ved kartofler og løg for at fremme det provencalske udtryk! Lammenyrer i skiver kan steges på panden og serveres til!