
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 1 lammekølle på ca 2 kg
- 16 pæne store skrællede kartofler
- 10 løg (skalotte)
- 10 fed hvidløg
- rosmarin
- ét bundt persille
- 3-4 dl. hønsekødssuppe (frossen fra Mou kan fint bruges)
Sådan gør du
- Stort ildfast fad eller bradepande smøres med olie Kartofler og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt. Drys med salt og peber. Hvidløgene halveres og placeres mellem kartoflerne sammen med frisk rosmarin og hakket persille. Suppen hældes ved
- Køllen, der er gnedet med hvidløg og salt lægges midt i fadet eller bradepanden og stille i 200 C varm ovn i ca. 90 min. (Kartofler og løg skubbes til side inden køllen placeres).
- Køllen tages ud af ovnen og hviler 15 min. i staniol.
- Samtidig skrues der op for varmen i ovnen og kartofler og løg får lidt god brun kant - pas på med at kartoflerne ikke brænder fast eller bliver for mørke.
- Kødet skæres i tynde skiver og serveres med kartoflerne. Drys med friskhakket persille.
- Du kan supplere med tynde skiver citron lagt ved kartofler og løg for at fremme det provencalske udtryk! Lammenyrer i skiver kan steges på panden og serveres til!
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter