
Fremgangsmåde
Sådan gør du
- Optøs og udvandes i 12 timer (husk eddike i vandet). Skift vandet 2 gange. Blancheres 1-2 min.
- Rens brislerne for hinder, nerver og fedtklumper.
- Lægges i pres, køligt, i 4-6 timer.
- Skæres i tykke skive ( ca. 1 cm). Steges på pande i smør, gerne vendt i hjemmelavet rasp. Serveres m. indkogt flødesauce m. lidt Dijonsennep og peber og sauterede svampe. Kan også halveres på tværs og steges kort i smør i tykbundet gryde. Kom vin og lidt kalve/hønsefond ved og lad det snurre let i 20 min. Op med brislerne. Kog fonden ind. Kom fløde i saucen og smag til m. smør og citronsaft.
- Brislerne anrettes på tallerken eller fad m. sauterede hele, små gulerødder m. lidt grøn stilk, løg og champignons og sauce. Drysses m. lidt finthakket persille. Sauterede hvide el. grønne asparges m. citronsaft er et fint alternativ som tilbehør.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter