Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 12 stk pasteuriserede æggeblommer
- 1 vaniljestang fra Tahiti
- 5 spsk. sukker
- 1,5 dl. Moscato d’Asti
- 5 dl. piskefløde
Sådan gør du
- Skrab vaniljestang og arbejd vaniljekornene ind i sukkeret.
- Pisk (konstant) æggeblommerne sammen med sukker over vandbad indtil massen er lun, skummende og bliver tykkere i konsistens
- Moscato d’Asti tilsættes og der piskes videre indtil temperaturen er på vej op igen og vinen er integreret i cremen.
- Dette er nu en færdig sabayonnecreme med vanilje og Moscato. Vi vælger at give mere fylde ved at vende en let-pisket flødeskum sammen med.
- Pisk fløden til en let luftig skum - ikke tyk og klumpet.
- Den letafkølede sabayonne vendes langsomt i flødeskummet af flere omgange med en dejskraber.
- Hældes over friske danske jordbær eller andre frugter efter årstid.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter