Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Ceviche

Ceviche

Hvad er Ceviche?

Ceviche er tynde skiver af rå fisk, som marineres i lime med forskellige krydderier og urter, som fintskåret løg, hvidløg, rød peber, chili, frisk ingefær og friske koriander.

Det er en ret der stammer fra Peru, men er adopteret af nabolandet Chile, hvor den fungere som en slags nationalret. Det peruvianske køkken er noget mere interessant end det chilenske på grund af den franske indflydelse.


Ceviche kan laves med fisk som torsk, laks, havtaske, pighvar, kammuslinger og rejer. 

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • Rå fisk
  • Fintskåret løg
  • Rød peber
  • Frisk chili
  • Frisk Ingefær
  • Frisk koriander
  • Lime
Sådan gør du
  1. Tynde skiver rå fisk marineres i lime med lidt fintskåret løg, hvidløg, rød peber, lidt chili, ingefær og koriander. Kan suppleres med lidt spæde bønner, små nye gulerødder i strimler, tynde skiver. sprød, rå blomkål eller rå majskerner. Ser fikst ud, når bønner og gulerødder stritter lidt. (Koriander kan erstattes med persille og dild.)
  2. Fisken kan med fordel rimmes(salt og sukker) et par timer inden den skæres i tynde skiver. Det gir smag og blødgør fisken. Der kan bruges laks, torsk, havtaske, pighvar mm.
  3. Retten har et dejligt friskt udtryk og et lidt spicy, krydret præg. Fungerer fint i solskinsvejr. Fungerer bedst, hvis den laves umiddelbart inden servering