
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Torskeryg skåret i 4 stykker (Køb dem hos din lokale fiskehandler)
- Ærter
- Smør
- Ubehandlet citron
- Ristede hasselnødder fra Piemonte
- Vand
- Groft havsalt
- Koldpresset rapsolie
- Soja
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog vandet op med de 50 g salt, og køl helt ned. Placer torsken i saltlagen ca 2 timer.
- Blancher 200 g ærter i kogende vand i 1 min. Hæld dem i en si og skyld med iskoldt vandt. Blend ærterne med rapsolie og saften af en halv citron, smag til med salt og peber.
- Tag torsken op af lagen, skyl den og dup den helt tør.
- Bag den på en bageplade med bagepapir i 10 min ved 200 grader. Brun i mellemtiden smørret, tag det af blusset når det det begynder at skumme og dufte af hasselnødder. Tilsat soja, saft og skal af en halv citron og hasselnødder.
- Anret torsken ovenpå ærtepureen og fordel det brunede smør udover og pynt med de sidste ærter. Server groft brød til.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter