Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Aspargestærte med kylling

Aspargestærte med kylling

6

Til denne opskrift kan et regulert kylligebryst eller plukket kød fra en hel kylling bruges. Kyllingerne fra Gothenborg er efter vores mening de mest smagsfulde.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 240 g. gram butterdej
  • 400-500 g. gram asparges, rengjorte. Skrællede hvis det er hvide
  • ca. 300-400 gram kyllingebryst, stegt eller dampet - Gerne fra Gothenborg
  • 3 hele æg
  • 3 dl. piskefløde
  • ét bundt purløg
  • en anelse safran
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. En tærteform, 28 cm i diameter, beklædes med butterdej. Læg alufolie på, så den følger formen, fyld op med ris eller kikærter, så dejen holdes nede. Ris og kikærter kan gemmes fra gang til gang
  2. Tærten forbages i ovnen ved 180ºC i ca. 20 min. Fjern alufolien med risene og bag yderligere i 5 min., så bunden er sprød og gylden.
  3. Aspargeserne skæres i stykker på ca. 1-1/2 cm, blancheres og dryppes af.
  4. Rør æg, fløde og purløg sammen, smag til med salt og peber. Aspargesene og kylling/høne fordeles i tærtebunden. Fløde og æg hældes over. Bages i ovn ved 180º C i 30 -35 min