Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 240 g. gram butterdej
- 400-500 g. gram asparges, rengjorte. Skrællede hvis det er hvide
- ca. 300-400 gram kyllingebryst, stegt eller dampet - Gerne fra Gothenborg
- 3 hele æg
- 3 dl. piskefløde
- ét bundt purløg
- en anelse safran
- Salt og peber
Sådan gør du
- En tærteform, 28 cm i diameter, beklædes med butterdej. Læg alufolie på, så den følger formen, fyld op med ris eller kikærter, så dejen holdes nede. Ris og kikærter kan gemmes fra gang til gang
- Tærten forbages i ovnen ved 180ºC i ca. 20 min. Fjern alufolien med risene og bag yderligere i 5 min., så bunden er sprød og gylden.
- Aspargeserne skæres i stykker på ca. 1-1/2 cm, blancheres og dryppes af.
- Rør æg, fløde og purløg sammen, smag til med salt og peber. Aspargesene og kylling/høne fordeles i tærtebunden. Fløde og æg hældes over. Bages i ovn ved 180º C i 30 -35 min
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter