

Saint Joseph Blanc, Bernard Gripa
Lavet på 80 % Marsanne og 20 % Roussanne fra stokke med en gennemsnitsalder på 25 år. Modnet på en blanding af tanke og store, brugte fade.
De hvide vine fra St. Joseph er lidt kraftigere end vinene fra St. Peray. Aroma af gul pære, friske figner, melon og kaprifolium. Meget fyldig smag med lavsyre, men en del mineralitet og elementer af citrusskal, der frisker op og bærer en lang eftersmag.
Kan klare fyldige retter med fisk, skaldyr, gris eller kylling.
Producent | Bernard Gripa, Saint Joseph |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Marsanne |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2019 |
Gemmepotentiale til | 2024 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris, Ost |
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,5 ha) en for de fleste ukendt hvidvinsappellation, hvor de laver to enkeltmarksvine.
Saint Joseph er måske den mindst kendte appellation i nordrhône. Der er små 1000 ha vinmark, men mange me...
Bernard Gripa, Saint Joseph
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,...

Pale shimmering yellow. Ripe lemon, pear and nectarine on the highly fragrant nose; suave floral and mineral qualities build in the glass. Fleshy and expansive on the palate, offering intense orchard and pit fruit flavors that take on a honeyed character with air. Shows excellent clarity and lift on the velvety finish, which features notes of chamomile, candied ginger and smoky minerals. - Josh Raynolds

