
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 4 Andebryster fra Gothenborg
- 25 g salt
- 5 g sukker, timian, laurbærblade
- Garniture
- 2 små majroer
- 4 små gulerødder
- 1/2 lille selleri i tern
- 2 porrer i skiver
- 1 pastinak i tern
- 12 haricots verts
- Kogelage til andebryst
- 1/2 L kraftig hønsefond
- 1 L vand
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 løg
- lidt bladselleri
- Timian, persillestilk
- Langpeber fra Cambodia
- - Sauce
- Kogefonden
- 2 dl. piskefløde
- Lidt citronsaft
- Evt. salt og peber
- Evt. reven peberrod
- Hakket persille
- smør
Sådan gør du
- Andebrysterne gnides godt med saltblandingen, som skal have lov at virke i 18 - 24 timer. Derpå skylles de meget grundigt.
- Grøntsagerne dampes hver for sig, prøv med en lille spids kniv , om de er møre.
- Lagen koges op, andebrysterne kommes i og koger sagte i ca. i 10 min.
- Tag andebrysterne op og kog fonden ind til 1/3. Kom fløden i og kog til saucekonsistens og smag til med citronsaft, evt. salt, peber. Pisk lidt smør i og til slut peberroden.
- Varm grøntsagerne op i saucen og server på tallerkener med andebryst i skiver. Drys med persille.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter