Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Vintergrøntsager med sprængt andebryst

Vintergrøntsager med sprængt andebryst

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 4 Andebryster fra Gothenborg
  • 25 g salt
  • 5 g sukker, timian, laurbærblade
  • Garniture
  • 2 små majroer
  • 4 små gulerødder
  • 1/2 lille selleri i tern
  • 2 porrer i skiver
  • 1 pastinak i tern
  • 12 haricots verts
  • Kogelage til andebryst
  • 1/2 L kraftig hønsefond
  • 1 L vand
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 løg
  • lidt bladselleri
  • Timian, persillestilk
  • Langpeber fra Cambodia
  • - Sauce
  • Kogefonden
  • 2 dl. piskefløde
  • Lidt citronsaft 
  • Evt. salt og peber
  • Evt. reven peberrod
  • Hakket persille
  • smør
Sådan gør du
  1. Andebrysterne gnides godt med saltblandingen, som skal have lov at virke i 18 - 24 timer. Derpå skylles de meget grundigt.
  2. Grøntsagerne dampes hver for sig, prøv med en lille spids kniv , om de er møre.
  3. Lagen koges op, andebrysterne kommes i og koger sagte i ca. i 10 min.
  4. Tag andebrysterne op og kog fonden ind til 1/3. Kom fløden i og kog til saucekonsistens og smag til med citronsaft, evt. salt, peber. Pisk lidt smør i og til slut peberroden.
  5. Varm grøntsagerne op i saucen og server på tallerkener med andebryst i skiver. Drys med persille.