
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 800 g torskeloins
- Rødbede
- Hjemme syltet ingefær eller den bedste købe fra Japan
- Peberrod
- Aspargeskartofler
- Balsamico La Goccia 5 års
- Dild
- Appelsinsaft
- Smør
- Fiskesennep
- Fløde
Sådan gør du
- Torskeloins trækker i salt 6-8 timer, tilberedes i ovn på bagepapir v. 200 C. Skæres i passende stykker. Skal kun have kort tid – skal kun lige falde fra hinanden og samtidig være saftig.
- 1/3 liter friskpresset appelsinsaft koges ind til det halve med et par gode stykker ingefær. Lidt fløde tilsættes. Herefter piskes små klumper smør i til saucen tykner let. Fiskesennep røres i lige til sidst. Fløden hindrer at saucen skiller.
- Torskestykkerne serveres med frisk dild, lidt appelsinsauce, sauteret rødbedetern med balsamico og timian, friskhøvlet peberrod og en lille aspargeskartoffel. Friskkværnet peber over retten.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter