Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Sprængt and

Sprængt and

Fremgangsmåde
Sådan gør du
  1. Anden parteres i bryst (med ben), vinger og lår. Gnides med salt og lidt sukker og står 12-14 timer i køleskabet. Anden gnides fri for salt og gnides herefter med saften fra en citron.
  2. Simrer 1½-2 timer i fond tilsat løg, peberkorn, salt og små stykker bacon. Brystet tages eventuelt op 15-20 minutter før vinger og lår.
  3. Fint tilbehør vil være ærter, gulerødder og stegte æbler skåret i kvarte.  Peberrodssauce passer fint til den sprængte and. En hurtig og frisk variant vil være pisket fløde tilsat saften fra en citron, lidt salt og sukker. Herefter piskes blandingen grundigt og citronen får fløden til at tykne. Til sidst tilsættes friskrevet peberrod.
  4. Ved anretning fjernes fedtet fra de parterede stykker. Brystet skæres i passende stykker og lårene deles i to. Vingerne spises med fingrene. Grüner Veltliner sidder lige i øjet til den sprængte and - især med peberroden som en del af tilbehøret.