Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 125 g mel
- 65 g koldt smør i tern
- 1 æg
- 1 nip salt
- 1 stort løg i tynde skiver
- 3 æg
- 7 Lolin ansjoser
- 1/2 dl fløde
- 50 g Parmesan Vacche Rosse
- 4 tsk hakkede kapers IGP Pantelleria
Sådan gør du
- Mel og koldt smør i tern arbejdes forsigtigt igennem med en gaffel indtil smørret er fordelt i små havregryns lignende flager. Tilsæt et nip salt og saml dejen med et æg. Dejen må kun lige samles og bliver sej hvis den æltes for meget. Pak dejen i film og læg den på køl mindst en time og gerne til dagen efter. Dejen rulles eller trykkes i en smurt tærteform.
- Det kan være en fordel at blindbage tærtebunden først: Prik huller i dejen med en gaffel, dæk dejen med bagepapir og hæld tørrede bønner ovenpå for at trykke bagepapiret ned i formen. Bages ved 200 grader i 10-15 minutter. Fjern bønner og bagepapir så tærten er klar til at blive fyldt.
- Sauter løget i en klat smør på pande til de er klare, må ikke brune!
- Tilsæt hakkede ansjosfileter, hakkede kapers, revet parmesan, fløde/creme fraiche og varm det godt igennem. Giv et drys salt og peber.
- Træk panden af varmen og lad den køle af til fingerlunt før æggene piskes i. Massen hældes i tærteformen og bages færdig i 15-20 minutter ved 200 grader indtil massen har sat sig og er blevet flot gylden på overfladen.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter