- Forsiden
- Shoppen
- Bland Selv
- Crémant de Clément sans soufre NV, Clement Klur






Crémant de Clément sans soufre NV, Clement Klur
Lavet på en blanding af Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, Chardonnay, Riesling og Pinot Gris fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt. Der er heller ikke tilsat sukker men basisvinen har en ganske let restsødme der placerer vinen i den tørre ende af Brut.
Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.
Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.
Producent | Clement Klur, Alsace |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling |
Anmeldelser badgets | Test vinder, Wine Enthusiast |
Lagring | Stål |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2017 |
Gemmepotentiale til | 2021 |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Anbefalinger | Testvinder-vine |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle nyere bygninger er lavet i naturmaterialer med udnyttelse af solenergi, regnvand, ventilationskanaler for naturlig luftcirkulation osv.
Ejendommen råder over 7 ha vinmarker, hvor vinstokkene ...
Clement Klur, Alsace
Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle n...

Naturvin, altså uden tilsat svovl. Pærer i duften. Flot intensitet i smagen med masser æbler og pærernoter. Flot mousse, masser af komplekse noter og en lang afslutning. Virkelig flot og spændende crémant til prisen! Bedre end mange champagner.



Fra Vinhuset, Clement Klur. 100% sulfitfri og biodynamisk vin. Man skulle ikke tro, den kom fra Alsace. Helt automatisk tænker man på Champagne. Bitter på den gode måde. Let krydret frugt og en fin, balanceret eftersmag. Fyldighed er der lidt af. Jeg har ikke smagt noget tilsvarende fra Alsace. Fin til salater, noget let skaldyr, en vinaigrette med syrlighed. Seks propper herfra.


Fantastisk indsmigrende Cremant D´Alsace som man let kommer til at drikke for meget af. Pikant næse med lette brødnoter og blød og cremet mund med fin mousse som indhyller vinens noter af nødder og markchampignon. Fantastisk køb til prisen.


UGENS VINHIT er mousserende og kommer fra den lille producent Clement Klur i Alsace. Den er lavet uden tilsætning af gær og svovl. Druesorterne er en blanding af pinot blanc og pinot auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Normalt forbinder man ikke de to pinot-druer med særlig karakterfulde vine, men vi skal da lige love for, at Klur har det hele – og så er den et godt alternativ til den ægte vare fra champagne. "Æblekerne, ristet brød og nødder i duft. Stram, tør og lækker i munden med masser af frisk syre og en lille, lækker bitterfinish. Et godt og prisvenligt alternativ til champagne." - Rolf Madsen


Alsaciske Clement Klur kan et eller andet med sin mousserende vin, som løfter den op på et eksklusivt niveau, der sjældent ses uden for Champagne-distriktet. Klur tilsætter hverken gær eller svovl – alt udvikler sig helt naturligt i processen. Resultatet er en lækker næse med indslag af tykskrællede æbler, toast, våd sten og kalk. I munden en livlig mousse, frisk syre og noter af grønt æble, rugbrødschips og umodne nødder. Jeg vil gå så vidt som til at hævde, at denne vin ikke blot er et seriøst alternativ til champagne. Den er en seriøs konkurrent – og til halvdelen af prisen. Køb stort ind!


Ripe and exquisitely pure notes of yellow apple perfume the nose and palate, against a bready, biscuity, rich and complex canvas of autolytic development. Freshness pervades and the very fine, pin-prick of mousse makes these flavors unite and sing. The dryness accentuates both purity and precision of this wine. Real class and pedigree shine brightly and are even more evident in the lingering finish. - Anne Krebiehl MW

