
Fremgangsmåde
Sådan gør du
- God økologisk landkylling fra Gothenborg ca. 2 kg, parteres i 8 stykker og gnides med salt, peber og hyldeblomstersaft.
- Lægges i bradepande med rosmarin, hvidløg, forårsløg og skiver af citron og hyldeblomstsaft. Snurrer ved lav varme 125 C i 2-2,5 time. Bryststykkerne skal først tilsættes efter en time sammen med tomater i ¼ - brystet bliver derved mere saftigt.
- Der justeres med hyldeblomstsaft undervejs
- Evt. grill tilsidst, hvis der skal lidt farve og sprødhed til.
- Serveres med frisk grøn salat i forskellige udgaver.
- Kan piftes op med friskhakket hyldeblomst, der drysses over retten tilsidst.
- Kombinationen af den sødlige aromatiske saft, den kraftige kylling og citrusskiverne, der nærmest virker kandiserede sidder lige i øjet.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter