Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Jordskokkesuppe med hasselnødder

Jordskokkesuppe med hasselnødder

Herlig vintersuppe, som både er nem og forholdsvis billig. Kan piftes op med trøffel eller trøffelolie hvis den skal ha’ lidt ekstra luksus.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 25 g. smør
  • 1 lille løg finthakket løg
  • 2 dl. hvidvin
  • 5 dl. hønsefond eller bouillon
  • 300 g. skrællede jordskokker i tern
  • 100 g. kartoffel i tern
  • 100 g. knoldselleri i tern
  • 1-2 dl. piskefløde
  • Salt og peber
  • 100 g. hakkede hasselnødder fra Piemonte
  • Evt. lidt friskhøvlet trøffel eller trøffelolie
Sådan gør du
  1. Sauter løg i 25 g smør, tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilsæt fond og grøntsagerne og lad det koge i 20-25 min.
  2. Blend suppen grundigt når grøntsagerne er kogt møre og tilsæt smørret under blendningen. Kog herefter suppen op med 1 dl fløde, smag til med salt, peber og citronsaft og juster konsistens med fløde eller mere fond.
  3. Skum evt suppen op med en stavblender til sidst og server den i små varme skåle. Drys hakkede hasselnødder udover og pynt evt med trøffel, trøffelolie eller bare en god olivenolie.