
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 25 g. smør
- 1 lille løg finthakket løg
- 2 dl. hvidvin
- 5 dl. hønsefond eller bouillon
- 300 g. skrællede jordskokker i tern
- 100 g. kartoffel i tern
- 100 g. knoldselleri i tern
- 1-2 dl. piskefløde
- Salt og peber
- 100 g. hakkede hasselnødder fra Piemonte
- Evt. lidt friskhøvlet trøffel eller trøffelolie
Sådan gør du
- Sauter løg i 25 g smør, tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilsæt fond og grøntsagerne og lad det koge i 20-25 min.
- Blend suppen grundigt når grøntsagerne er kogt møre og tilsæt smørret under blendningen. Kog herefter suppen op med 1 dl fløde, smag til med salt, peber og citronsaft og juster konsistens med fløde eller mere fond.
- Skum evt suppen op med en stavblender til sidst og server den i små varme skåle. Drys hakkede hasselnødder udover og pynt evt med trøffel, trøffelolie eller bare en god olivenolie.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter