
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Hvide Asparges
- 3 store æg
- 200 g. smør
- citronsaft
- Salt og Peber
- friskhakket kørvel
- evt. lidt flødeskum
Sådan gør du
- Asparges skrælles med en kartoffelskræller. Koges 3-5 min. i letsaltet vand, så de er al dente – holdes lune i en hvid stofserviet.
- Lige dele æggeblommer og vand (3 store æg og tilsvarende vand ca. 60 g) piskes godt over svag varme i en gryde. Må ikke koge Herefter tilsættes 200 g klaret smør under hurtig piskning med piskeris. Gør det grundigt så luften kommer ind i massen, der vil blive mere og mere fyldig. Smag til med lidt citronsaft og salt og peber. Tilsæt evt. friskhakket kørvel til saucen. Flere bruger at vende lidt flødeskum i saucen.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter