Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Hvide asparges med sauce mousseline

Hvide asparges med sauce mousseline

Køb hvide asparges i foråret, de første gode kommer fra Paris, derefter Tyskland og Danmark. 

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • Hvide Asparges
  • 3 store æg
  • 200 g. smør
  • citronsaft
  • Salt og Peber
  • friskhakket kørvel
  • evt. lidt flødeskum
Sådan gør du
  1. Asparges skrælles med en kartoffelskræller. Koges 3-5 min. i letsaltet vand, så de er al dente – holdes lune i en hvid stofserviet.
  2. Lige dele æggeblommer og vand (3 store æg og tilsvarende vand ca. 60 g) piskes godt over svag varme i en gryde. Må ikke koge Herefter tilsættes 200 g klaret smør under hurtig piskning med piskeris. Gør det grundigt så luften kommer ind i massen, der vil blive mere og mere fyldig. Smag til med lidt citronsaft og salt og peber. Tilsæt evt. friskhakket kørvel til saucen. Flere bruger at vende lidt flødeskum i saucen.