Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 8 lammekoteletter
- 3 Auberginer
- 1 bredbladet persille
- Lidt timian eller rosmarin
- 4 fed hvidløg finthakket
- ubehandlet citron
- 1 tsk spidskommen
- Olivenolie
- Neutralolie til friturestegning
- Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Stød timian/rosmarin og 2 fed hvidløg i en morter med lidt havsalt, tilsæt citronskal, spidskommen og masser af friskkværnet peber og 3-4 spsk olivenolie. Gnid Koteletterne ind i marinaden, og læg dem i en plasticpose minimum 1 time.
- Flæk de to mindste af auberginerne, lav en række dybe ridser i auberginekødet og fordel de sidste 2 fed hakkede hvidløg ned i ridserne. Krydr med salt og peber og dryp med godt med olivenolie, og bag dem 45 minutter ved 200 grader
- Skrab kødet ud af auberginerne og blend det med lidt olivenolie og persillen.
- Smag til med salt, peber og citronsaft. Hold pureen varm i en gryde. Skær enderne af den sidste aubergine og del den i to på den korte led. Skær auberginen i så tynde skiver som muligt (gøres bedst på mandolin) og frituresteg dem til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med salt.
- Grill koteletterne 2-3 minutter på hver side side. Saml 4 små Lasagne i mellemtiden. Start med en skive friturestegt aubergine og læg derefter et lag auberginepuré. Gentag processen 2-3 gange og slut af med en skive aubergine. Server 2 koteletter og en ”lasagne” til hver.
- Langtidsbagte tomater går også rigtig godt til retten.
- Opskriften er udviklet til Santa Duc Les Plans, som fungerer rigtig godt til det krydrede lam og den bløde auberginepuré Opskrift fra En Vinpushers Kogebog II Foto: Torben Hjulmand, Moment Fotgrafi
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter