Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Grillede lammekoteletter med auberginelasagne

Grillede lammekoteletter med auberginelasagne

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 8 lammekoteletter
  • 3 Auberginer
  • 1 bredbladet persille
  • Lidt timian eller rosmarin
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • ubehandlet citron
  • 1 tsk spidskommen
  • Olivenolie
  • Neutralolie til friturestegning
  • Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Stød timian/rosmarin og 2 fed hvidløg i en morter med lidt havsalt, tilsæt citronskal, spidskommen og masser af friskkværnet peber og 3-4 spsk olivenolie. Gnid Koteletterne ind i marinaden, og læg dem i en plasticpose minimum 1 time. 
  2. Flæk de to mindste af auberginerne, lav en række dybe ridser i auberginekødet og fordel de sidste 2 fed hakkede hvidløg ned i ridserne. Krydr med salt og peber og dryp med godt med olivenolie, og bag dem 45 minutter ved 200 grader
  3. Skrab kødet ud af auberginerne og blend det med lidt olivenolie og persillen. 
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hold pureen varm i en gryde. Skær enderne af den sidste aubergine og del den i to på den korte led. Skær auberginen i så tynde skiver som muligt (gøres bedst på mandolin) og frituresteg dem til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med salt. 
  5. Grill koteletterne 2-3 minutter på hver side side. Saml 4 små Lasagne i mellemtiden. Start med en skive friturestegt aubergine og læg derefter et lag auberginepuré. Gentag processen 2-3 gange og slut af med en skive aubergine. Server 2 koteletter og en ”lasagne” til hver. 
  6. Langtidsbagte tomater går også rigtig godt til retten.
  7. Opskriften er udviklet til Santa Duc Les Plans, som fungerer rigtig godt til det krydrede lam og den bløde auberginepuré Opskrift fra En Vinpushers Kogebog II Foto: Torben Hjulmand, Moment Fotgrafi