
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 400 g. ren geddefilet
- 4 dl. piskefløde
- citronskal
- citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær geddekødet i passende stykker og kør det i en foodprocessor med salt. Kør længe for fuld fart 4-5 min. Tilsæt ¾ af fløden undervejs, tag massen over i en skål og vend resten af fløden i med revet citronskal, citronsaft og smag til m. salt og peber.
- Fyld moussen i små runde, smurte aluforme. Bages i vandbad i ovnen v. 200 C.
- Serveres m. tomatcoulis: tomater skåret i stykker snurrer i en gryde til det meste af vandet er forsvundet og presses gennem en si, piskes op med lidt smør. En ren og frisk sauce, der er bredt anvendelig til fisk og skaldyr, men også kylling.
- Geddemoussen serveres enten solo m. tomatcoulis eller m. varm salat eller spinat.
- I stedet for geddekød kan moussen laves af kammuslinger eller jomfruhummer og serveres med samme sauce.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter