Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Geddemousse med tomatcoulis

Geddemousse med tomatcoulis

Der er rigtig mange ben i en gedde.
Fiskehandleren gør det grove, men du må også selv i gang med pillearbejdet. Havnens Fiskehus har jævnligt Gedde på programmet.
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 400 g. ren geddefilet
  • 4 dl. piskefløde
  • citronskal
  • citronsaft
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Skær geddekødet i passende stykker og kør det i en foodprocessor med salt. Kør længe for fuld fart 4-5 min. Tilsæt ¾ af fløden undervejs, tag massen over i en skål og vend resten af fløden i med revet citronskal, citronsaft og smag til m. salt og peber.
  2. Fyld moussen i små runde, smurte aluforme. Bages i vandbad i ovnen v. 200 C.
  3. Serveres m. tomatcoulis: tomater skåret i stykker snurrer i en gryde til det meste af vandet er forsvundet  og presses gennem en si, piskes op med lidt smør. En ren og frisk sauce, der er bredt anvendelig til fisk og skaldyr, men også kylling.
  4. Geddemoussen serveres enten solo m. tomatcoulis eller m. varm salat eller spinat.
  5. I stedet for geddekød kan moussen laves af kammuslinger eller jomfruhummer og serveres med samme sauce.