Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 8 æggehvider
- 350 g. flormelis
- 20 g. hvedemel
- 200 g. hasselnødder fra Piemonte - finthakket
- • Creme
- 75 g. rørsukker
- 75 g. blødt smør - gerne økologisk
- 1 æggeblomme
- 30 ml. friskbrygget kaffe
- 250 ml. piskefløde - gerne økologisk
Sådan gør du
- Sigt flormelis og pisk halvdelen i de stiftpiskede æggehvider. Vend den anden halvdel flormelis i massen, sammen med hvedemel og de hakkede hasselnødder.
- Dejen hældes i mindre bradepande, der er foret med smurt bagepapir.
- Bages en halv time ved 175 grader. Bunden afkøles og deles i to.
- Pisk smør og rørsukker til sukkeret er opløst. Pisk æggeblommen i. Pisk herefter fløde til skum, som vendes i smørcremen sammen med den afkølede kaffe. Cremen lægges mellem de to lag kagestykker.
- Kagen er lettere at skære, når den har hvilet nogle timer på køl. Ved servering pyntes kagen med flormelis.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter