
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- blødt økologisk smør
- polynesisk vaniljestang
- økologisk rørsukker
- hele økologiske æg
- fuldkornshvedemel fra The Bread Station
- afskallede Marcona Mandler, kørt til mel i en foodprocessor.
Sådan gør du
- Vaniljekorn skrabes ud af stangen og skrabes løs fra hinanden med et par skefulde af sukkeret. Det gøres let på skærebrættet med kokkekniven. Husk at gemme vaniljestængerne i en tilsvarende portion sukker så det kan give smag til næste portion vaniljekranse eller ris á l`amande.
- Vanilje, sukker og blødt smør røres sammen i røremaskine, æg tilsættes og køres kortvarigt.
- Mel og mandelmel tilsættes og dette samles hurtigt – hvis æltes for længe kan kransen ikke bages sprød!
- Dejen formes til en flad, håndterlig størrelse der pakkes i film og køles ned. Dette kan med fordel gøres dagen før. Er du stærk som Blomsterberg – så kan du straks sprøjte kransene med en stofsprøjtepose med stjernetylle når dejen er rørt.
- Den kolde dej sprøjtes ud med kødhakkeren, med eller uden håndsving, og med stjerneformet plade. Formes til kranse – størrelse efter behag.
- Sættes på bagepapir. Bages midt i ovn ca. 8 minutter ved 200 grader. Ingen varmluft. Hold godt øje!
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter