Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
De bedste vaniljekranse

De bedste vaniljekranse

Uundværlig småkage op til jul

Traditionel dansk småkage, der stammer fra omkring 1840'erne. Hold godt øje med dem under bagningen - kunsten er ikke at overbage dem.

Brug ægte polynesisk vanilje fra Tahiti. Aromaen på ægte polynesisk vanilje er meget mere intens og der er mange flere vaniliekorn end i den noget billigere madagascarvanilie.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
Sådan gør du
  1. Vaniljekorn skrabes ud af stangen og skrabes løs fra hinanden med et par skefulde af sukkeret. Det gøres let på skærebrættet med kokkekniven. Husk at gemme vaniljestængerne i en tilsvarende portion sukker så det kan give smag til næste portion vaniljekranse eller ris á l`amande.
  2. Vanilje, sukker og blødt smør røres sammen i røremaskine, æg tilsættes og køres kortvarigt.
  3. Mel og mandelmel tilsættes og dette samles hurtigt – hvis æltes for længe kan kransen ikke bages sprød!
  4. Dejen formes til en flad, håndterlig størrelse der pakkes i film og køles ned. Dette kan med fordel gøres dagen før. Er du stærk som Blomsterberg – så kan du straks sprøjte kransene med en stofsprøjtepose med stjernetylle når dejen er rørt.
  5. Den kolde dej sprøjtes ud med kødhakkeren, med eller uden håndsving, og med stjerneformet plade. Formes til kranse – størrelse efter behag.
  6. Sættes på bagepapir. Bages midt i ovn ca. 8 minutter ved 200 grader. Ingen varmluft. Hold godt øje!