
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 245 g. mel
- 1½ tsk. bagepulver
- 200 g. sukker
- skal af 2 fint hakket – eller revet
- 4 mellemstore æg - stuetemperatur
- 1 spsk. frisk presset citronsaft
- 100 g. smør – smeltet og stadig lunt
- 185 g. mild olivenolie
- 200 g. hindbær
- 3 spsk. mælk
- - Marengs
- 2 æggehvider
- 100 g. sukker
- drys af florsukker/flormelis
- til pynt friske hindbær
Sådan gør du
- Sæt en bageplade midt i ovnen ved 180º, smør en springform og drys med mel.
- Sigt mel og bagepulver.
- Hæld sukker og hakket citronskal i en mixerskål. Med fingerspidserne gnides sukker og citronskal godt sammen, så sukkeret bliver fugtigt og parfumeret. Sæt skålen i en røremaskine med piskeris tilsæt æggene og pisk til blandingen bliver klar og pisk i ca. 3 min ved mellemhastighed.
- Sæt røremaskinen på min. hastighed og tilsæt mælken. Tilsæt den sigtede mel og bagepulver. Pisk ikke længere end til det er blandet sammen. Derefter tilsættes citronsaft, lunt smeltet smør og olivenolie. Pisk som før, kun til at der er opnået en homogen masse (dej).
- Hæld ca. 1/3 af massen i springformen, så det dækker bunden i et fint lag. Drys hindbærrene ud over dejen og hæld resten af dejen over. Glat dejen forsigtigt med en dejskraber.
- Bag kagen i ca. 30-35 min., til den er gylden og begynder at slippe formen i siderne. Prøv at stikke en spids kniv eller et spyd i midten af kagen og test at dejen ikke hænger ved.
- Kagen tages ud af ovnen og straks ud af formen, hvorefter den placeres på en rist, vend den så den bagte overflade er opad og lad den køle af ved stuetemperatur.
- Kan serveres som den er eller dækkes af marengs og flere bær.
- Marengs: Sæt en plade midt i ovnen ved 250º. Placér kagen på bunden af en springform, beklædt med bagepapir. I en ren og tør skål piskes æggehvider, og sukker som tilsættes lidt af gangen til en hvid og blank sne. Dæk straks kagen med marengsen og glat den med en metalspatel eller ske. Drys marengsen med florsukker i 4 –6min. til den er let gylden (brunlig), hvis ikke kan florsukkeret karamelliseres med en gasbrænder. Pynt med hindbær.
- Uden marengs kan kagen, hvis den er pakket ind i plastfilm, opbevares i ca. 4 dage – kan også fryses, tilgengæld skal den helst serveres straks, hvis den er med marengs
Vinanbefalinger
1 af 1
Lignende opskrifter