



Bandol Rosé, Chateau Canadel
Eks-verdensmester i rosé. Lavet på 50 % Mourvèdre, 35 % Cinsault og 15 % Grenache høstet i hånden. Mourvèdre og Cinsault presses direkte, mens Grenache macererer køligt i 24 timer, før den presses. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
Vinstokkene er godt 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.
Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.
Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.
Producent | Chateau Canadel, Bandol |
---|---|
Vintype | Rosévin |
Druesort | Cinsault, Grenache, Mourvèdre |
Anmeldelser badgets | Test vinder |
Lagring | Cement |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Anbefalinger | Testvinder-vine |
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...
Chateau Canadel, Bandol
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrk...

Der er dybde i næsen: abrikos og fersken. Smagen bekræfter overbevisende, men markerer sig især med fornemme dimensioner, fra dybde til længde og med en graciøs balance mellem ødsel frugt og stædig rygrad. Det er en flot, flot rosé, der viser, hvorfor Bandol er ligeværdig med Tavel i kampen om at kombinere kvalitet med karakter. Laks, lam, kylling, kalv – den kan klare det hele. - Henrik Oldenburg


Vinen har en lækker tropisk næse. Jeg dufter grapefrugt, mango, hvide ferskner og ribs. Der er i det hele taget power og parfume på næsen. Mundfornemmelsen er cremet og overskudsagtig, pumpet op med smagsnoter af pink grape, ferskenjuice og citrus. I afslutningen let bitre ribs- og tranebærtoner. En fyldig sag, uden at det på nogen måde tager overhånd. Luksus, luksus!



Der er sympatisk modspil i glasset mellem ungdommelig umodenhed og store løfter. Det er Bandol i topform, med umiddelbar friskhed, kækhed i stilen, en fylde, der virkelig fylder, og et orgie af honning, nektariner, røde bær og især tørrede abrikoser. Den er tør, men med et strejf af solens sødme, den har syre, men den bider ikke, den har krop og charme og fylden er udholdende. Den vil være en drøm til lam.

Lys laksefarvet vin. Lækker næse med fersken, abrikos, citrus og et hint af krydderurter. Aromatisk, næsten parfumeret i munden, men let og med en lille bitterhed, som renser op. Ekspressiv, klassisk og balanceret rosé på mourvedre, cinsault og grenache med lang eftersmag. Sommerlig glæde på flaske og flot til et stykke stegt fisk eller en salat med kylling.
En gammel kending her, og den har vel sagtens aldrig været i bedre form. En lille velskabt passionfrugtsbombe. Den har power som altid, men også en lækker cremet tekstur og aromaintensitet ad Hellerup til. Nogle vil sikkert blive skræmt væk af den meget pågående parfumerede næse, andre vil elske den. Her er bundter af mandarinskal, fersken, vandmelon og tørret salvie. Vinen trykker godt til midt på tungen. Den hænger bare godt sammen, afbalanceret og harmonisk tør, som den er. Flot længde, salte kræfter og tilmed let bitterhed i eftersmagen. Måske nok en ret teknisk vin, men utrolig velproduceret Provence-rosé. Økologisk i øvrigt. Den fortjener noget gastronomisk modspil. - Morten Bundgaard


Lys, let og glad vin, der hensætter dig til en liggestol på en solbeskinnet sandstrand ved Middelhavet. Dufter indbydende af fersken, gule kirsebær og kiwi med et touch af citrus- primært grape. I munden cremet og let sødmefuld. Ganske frugtkoncentreret med indslag af fersken, cantaloup melon og ribs. Vinen har flot længde og en delikat syre. Du kan drikke den solo eller servere den til lette retter med skaldyr eller kylling. Vælger du det tunge skyts i form af en bouillabaisse, har denne Bandol-rosé også musklerne til at matche aïolien og den krydrede suppe.



Mourvedre-domineret blend fra solbeskinnede terrasser i prestigeappellationen Bandol tæt på kysten. Det giver en intens og velstruktureret rosé med power og kompleks frugtighed, uden at elegance går fløjten. Fuld af cantaloup og kalk, anisfrø, hvid fersken og citron. Balanceret og dog intenst tryk midt på tungen. Alkoholen mærkes, og der er masser af tannin og bitterstof i finalen. Virkelig seriøs madvin.
Den vigter sig i forståelig selvsikkerhed, lader bare en delikat næse med honning og clementiner ane og lader diskret en bølge af mild fornemhed og modne abrikoser rulle hen oversmagsløgene. Den smager som en flidspræmie fra den provencalske frugthave: frisk, rig og overbevisende. Der findes mennesker, der ikke tror, de kan li’rosé, men giv dem et glas af den her, og de vil overgive sig. Renhed og rigdom i smagen, finesser og harmoni i stilen. Den er til bekræftelse af sol, varme og livsglæde og skabt til lyst kød. - Henrik Oldenburg



Dyb pink Provencekulør. Elegant frugtnæse med kølige bær, orangetoner og en pæn dosis kultiverede tropefrugter med passionsfrugt og melon. Detaljerig, harmonisk og med udsøgt renhed. Charmerende sødmefuldhed og vellykket mineralitet oven i al overdådigheden. I munden med tæt saftighed, flot struktur og en imponerende kompleks frugt, hvor diskrete orangetoner har en velvalgt hovedrolle. Nydelig syrebalance, stor præcision, betragtelig længde, og bemærkelsesværdigt fornemt håndværk. Rosé i særklasse.



Lys og raffineret, en yndefuld balletdanser, der går tågang hen over tungen og efterlader den fint foret med silke - samtidig med, at den serverer modne skovjordbær til smagsløgene. Den er yndefuld og lækker, hverken tynd eller splejset. Mourvèdre, Cinsault og Grenache samarbejder inspirerende i glasset og giver frugt og karakter.
Nogle af de bedste roseer kommer fra Bandol-distriktet syd for Toulon. Det gælder også denne klassevin, som selv med et ekstra år på bagen har bevaret friskheden og lige byder på det ekstra, der gør det til en fornøjelse at drikke rosévin. Frugten er fed og moden med fersken som det bærende element i både duft og smag. Her er også modne gule æbler, lidt melon og en lækker note af anis. Vinen føles dejligt cremet i munden og slutter frisk og mineralsk. Flot vin!


Utrolig lækker og elegant Bandol Rosé med pinjetræsskov og melon i næsen og sprød og urtekrydret mund tilsat noter af skovjordbær og med en pikant mineralitet, som rundes af i en imponerende lang eftersmag. Flot vin


A touch meaty here, thanks to the Mourvedre. A good, clean nose with fresh summer fruits and Provençal herbs. Lively, graceful and dappled. On the palate, a much subtler wine than the aromas suggested. Choice, fleshy, textured and rich. Super stuff. - Bedste rosé blandt over 1.000 konkurrenter.

