Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Godello las Tinajas, Bodegas Mengoba

Fra 350,00 kr
Anmeldelser

Orange vin lavet på 100 % Godello fra højtbeliggende marker (600 moh.) med gamle stokke.
Orange vin er teknisk set grønne druer, der er vinificeret som rødvin; dvs. skallerne ligger med mosten under gæring. Ofte er denne type vin lavet i en let oxideret stil, og det er ved oxidering af fenolerne at den orange farve kommer.
Druerne kommer fra to marker med gamle stokke på Godello; Espanillo har skifer i jordbunden mens los Quilos har grus.
Las Tinajas har fået navn efter de lerkrukker, vinen er vinificeret og lagret i. 
En del af klaserne kommes hele i lerkrukkerne, mens en anden del afstilkes og knuses. Vinen gærer og lagrer herefter 70 dage med skaller og stilke, hvorefter den presses og lagrer yderligere 6 måneder på Tinajas.

Vinen har en lys kobber/orange farve. Nogen dybde i duften - fin friskhed og en lille smule tanninbid.

Orange vin giver nye gastronomiske muligheder. Denne type vin minder dels om en hvidvin med dens rene frugt og har også nogle af rødvinens egenskaber qua tanninerne fra skallen. Prøv orange vin til fx pulled pork.

Specifikationer
Producent Bodegas Mengoba, Bierzo
Vintype Orangevin
Druesort Godello
Gemmepotentiale 8-12 år fra høståret
Lagring Amfora/tinaja
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 11,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Duero. Klimaet er en blanding af det kølige og atlantiske, som du finder i Galicien, og det mere kont...

Producenten

Bodegas Mengoba, Bierzo

Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine....

Læs mere