

Godello la Grande Cuvée, Bodegas Mengoba
Lavet på Godello fra Espanillo-marken, hvor der står Godello-planter spredt mellem Mencia og andre blå sorter. Marken er beliggende ca 700 moh. Vinstokkene har en alder på ca 60 år. Høstet i hånden, gæret på 500 liters fade - en blanding af nye og brugte - af fransk eg. Modnet 48 måneder på fadene og derefter 12 måneder på flaske.
Dyb, dyb aroma af fersken og citrus - skal og saft - med krydderi fra fad og smørfedme. Fyldig, balanceret og med meget lang eftersmag.
Til fyldige retter med fisk og skaldyr eller kylling. Også velegnet til modne oste. Stor madvin!
Producent | Bodegas Mengoba, Bierzo |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Godello |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Duero. Klimaet er en blanding af det kølige og atlantiske, som du finder i Galicien, og det mere kont...
Bodegas Mengoba, Bierzo
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine....

The new creamy white 2014 Grande Cuvée is pure Godello from individual vines intermixed in the 70+-year-old vineyards in the village of Espanillo on decomposed slate soils. This is definitely more Burgundian and designed for the long haul, as it had a long élevage of four years in barrel. It fermented in a 600-liter oak barrel after 48 hours of skin contact, trying to see where the limits for Godello are. It's smoky and spicy on the nose, and the palate is even spicier, with pungent flavors, saline and very long and tasty. This should go a long way in bottle. There are only 600 bottles of this. It was bottled in November 2019. Impressive! This is sold without DO. - Luis Gutierrez