Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Køkkenskolens lune kartoffelsalat med vinaigrette

Køkkenskolens lune kartoffelsalat med vinaigrette

Velegnet til koldt kød, sild og en god pølse

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • ca. 1 kg. kartofler, faste gerne aspargeskartofler
  • 25 cl. hvidvin Vinaigrette
  • 2-3 spsk. vineddike
  • Salt og peber
  • 6-8 spsk. olivenolie fra Alziari
  • Skalotteløg
  • fint hakket Persille, Purløg og Estragon
  • 1 løg i tynde skiver
Sådan gør du
  1. Kartoflerne koges (ca. 30 min.) med skræl på i saltet vand, pilles og skæres i skiver på 3-4 mm. Hæld vin over, bland godt, så de absorberer vinen. Dæk dem til, så de holdes lune.
  2. Bland vinaigretten, start med vinaigre – salt og peber, dernæst olivenolie og hakket skalotteløg
  3. Vinaigretten vendes godt om kartoflerne, de hakkede krydderurter tilsættes og de fine løgringe.
  4. Brug fantasien ved anvendelse af andre vinaigre, sennep, vin mm. Salaten smager også dejligt med hakket æg eller kapers.