
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- ½ liter liter vand
- 12 salt
- 1 ært gær
- 1 kop. flydende surdej eller en klat dej fra tidligere på ugen!
- 600 g. mel. Fx ½ stenmøllemalet ølandshvede og ½ stenmøllemalet stærk hvede som tipo 00. Økologisk naturligvis.
Sådan gør du
- Æltes i røremaskine med dejkrog, fuld gas, til dejen slipper bunden og det hele danser lystigt. Det kan tage op til 10-20 minutter!
- Flyt dejen over i en oliesmurt skål. Tildækkes og stilles køligt i mindst 8 timer. Det er her smagen udvikles.
- Dejen tages fra køl og stilles lunt et par timer for at temperere. Dejen vendes ud på meldrysset bord og foldes forsigtigt for at stramme dejen op.
- Stikkes ud til brød eller boller efter behag, værd forsigtig – det er væsentligt at dejen ikke taber luften!
- Bages ved høj varme, gerne på forvarmet bageplade eller bage-sten. Bages til flot mørk farve. Er du i tvivl om de er bagte så stik stegetermometeret i brødet. Det skal vise 99-100 grader.
- Afkøles på rist.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter