Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Hjemmelavede surdejsboller - vores bedste og nemmeste opskrift

Hjemmelavede surdejsboller - vores bedste og nemmeste opskrift

Her får du opskriften fra vores egen bagermester på nemmeste og bedste surdejsboller.

Forkæl familien med disse herlige surdejsboller, men start allerede 3-4 dage i forvejen hvis du ikke har en surdej klar til brug.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • ½ liter liter vand
  • 12 salt
  • 1 ært gær
  • 1 kop. flydende surdej eller en klat dej fra tidligere på ugen!
  • 600 g. mel. Fx ½ stenmøllemalet ølandshvede og ½ stenmøllemalet stærk hvede som tipo 00. Økologisk naturligvis.
Sådan gør du
  1. Æltes i røremaskine med dejkrog, fuld gas, til dejen slipper bunden og det hele danser lystigt. Det kan tage op til 10-20 minutter!
  2. Flyt dejen over i en oliesmurt skål. Tildækkes og stilles køligt i mindst 8 timer. Det er her smagen udvikles.
  3. Dejen tages fra køl og stilles lunt et par timer for at temperere. Dejen vendes ud på meldrysset bord og foldes forsigtigt for at stramme dejen op.
  4. Stikkes ud til brød eller boller efter behag, værd forsigtig – det er væsentligt at dejen ikke taber luften! 
  5. Bages ved høj varme, gerne på forvarmet bageplade eller bage-sten. Bages til flot mørk farve. Er du i tvivl om de er bagte så stik stegetermometeret i brødet. Det skal vise 99-100 grader.
  6. Afkøles på rist.