Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Gravad laks med appelsin fra Køkkenskolen

Gravad laks med appelsin fra Køkkenskolen

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 1 fersk lakseside på ca. 1,5 kg
  • 100 g. salt (helst flor de sel - salter ikke helt så hårdt og er ikke bitter)
  • 25 g. sukker
  • Sort malabar peber
  • Reven appelsinskal af 2 appelsiner
  • 1 stort bdt. kørvel, groft skåret
  • 1 stort bdt. dild, groft skåret
  • 3 cl. Grand Marnier
  • 3 spsk. Dijon sennep
  • 6 spsk. brun farin eller cassonade
  • 2 spsk. fed creme fraiche, min. 38 procent
  • Citronsaft, salt og peber
  • 1 bdt. fintskåret dild
Sådan gør du
  1. Renskåren laks med skind og uden ben, krydres med salt, sukker, peber og appelsinskal. Gnid det godt ind. Fisken dækkes med de groft skårne krydderurter, som er omhyggeligt skyllede.
  2. Laksen marinerer med Grand Marnier i 2 døgn i køleskabet i et fad under ikke for tæt sluttende film.
  3. Sennep og sukker koges sammen, røres med creme fraiche, smages til med citronsaft, salt og peber. Vend dilden i.
  4. Skrab dild og kørvel af laksen og skær den i tynde skiver. Kan anrettes på tallerken eller fad med dressing og fintskåret dild.
  5. Smager godt med groft brød eller nypillede aspargeskartofler.