
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 1 fersk lakseside på ca. 1,5 kg
- 100 g. salt (helst flor de sel - salter ikke helt så hårdt og er ikke bitter)
- 25 g. sukker
- Sort malabar peber
- Reven appelsinskal af 2 appelsiner
- 1 stort bdt. kørvel, groft skåret
- 1 stort bdt. dild, groft skåret
- 3 cl. Grand Marnier
- 3 spsk. Dijon sennep
- 6 spsk. brun farin eller cassonade
- 2 spsk. fed creme fraiche, min. 38 procent
- Citronsaft, salt og peber
- 1 bdt. fintskåret dild
Sådan gør du
- Renskåren laks med skind og uden ben, krydres med salt, sukker, peber og appelsinskal. Gnid det godt ind. Fisken dækkes med de groft skårne krydderurter, som er omhyggeligt skyllede.
- Laksen marinerer med Grand Marnier i 2 døgn i køleskabet i et fad under ikke for tæt sluttende film.
- Sennep og sukker koges sammen, røres med creme fraiche, smages til med citronsaft, salt og peber. Vend dilden i.
- Skrab dild og kørvel af laksen og skær den i tynde skiver. Kan anrettes på tallerken eller fad med dressing og fintskåret dild.
- Smager godt med groft brød eller nypillede aspargeskartofler.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter