



Neuland Welschriesling, Herbert Zillinger
Lavet på 100 % Welschriesling - den næstmest plantede hvidvinsdrue i Østrig. Welschriesling har intet med Riesling at gøre, men er en ikkearomatisk grøn druesort med højt syreniveau, der dyrkes i store dele af østeuropa. Welschriesling bevarer en frisk syre selv i ret varme klimaer og finder sit fineste udtryk i Østrig. Vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og lagret på stål - flasket med minimal svovl - skruelåg.
Fin aroma af gul pære, gult æble, fersken og let røg fra lagring på gæringsbundfald. Fin, rund frugtighed med frisk syre og en meget flot længde.
Til stegt, friteret eller råmarineret fisk som ceviche. Dejlig som allround sommerhvidvin.
Producent | Herbert Zillinger, Wienviertel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Welschriesling |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 10,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.
Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.
Weinviertel er østrigs største vinregion med over 15.000 ha. Regionen er dog først og fremmest kendt for at lave billigere vine med et enkelt udtryk....
Herbert Zillinger, Wienviertel
Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.
Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer...

Transskriberet citat: Det fungerer sgu ret godt. Det er slet ikke dumt. Jeg må simpelthen blankt indrømme det, det her er markant bedre end med Champagne. Du smager østersen og vinen bliver ikke smadret. Den ophæver faktisk østersen. Vinen bliver mere interessant, den får tilføjet et lag - de går ind og fucker lidt med hinanden - der er sådan en positiv symbiose her.
Meget spinkel, men samtidig utroligt delikat i duft med toner af lime, knust biokridt og æble. Ikke så megen substans her – faktisk ret mager og anæmisk i stil – kun 11 pct. Men hold da op for en mineralitet. Stilsikker, kølig og dråbefrisk hvidvin, der bare glider ned som saftevand! - Rolf Madsen


Bright, energetic, intense fruit on the nose that arguably speaks more eloquently of Weinviertel than the grape variety. A little spritz and bone-dry finish after a spectacularly fruity palate. Long and much more glamorous than the Neuland Grüner. This would make a great house wine. Who wouldn't look forward to a glass of this once the day's work is done?

