Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Elementar Grüner Veltliner 2016, Herbert Zillinger

375,00 kr
Anmeldelser

I vinen Elementar findes Herbert Zillingers filosofi om stor intensitet kombineret med lav alkohol i sit mest ekstreme udtryk. Lavet på 100 % Grüner Veltliner høstet meget sent på den stejleste, køligste og magreste del af Vogelsang-marken. Maceret med skaller i en lille uges tid, hvilket gør Elementar til en orangevin, gæret naturligt og modnet med gærringsbundfald i et år på et 1.000 liter stort akaciefad. Akacietræ har ca samme egenskaber som eg, men afgiver næsten ikke nogen smag eller aroma til vinen.

Aroma af appelsin, mango, rodfrugt, fennikel, bagekrydderier. Struktur i munden er mere i retningen af en rødvin - stor frugtintensitet, høj syre og let tanninbid. Lang, kompleks eftersmag.

Til fjerkræ og flyvende vildt - skal den drikkes til fisk eller skaldyr, skal der være intenst smagende tilbehør.

 

Specifikationer
Producent Herbert Zillinger, Wienviertel
Vintype Orangevin
Druesort Grüner Veltliner
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 11°
Alkohol 11,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.

Weinviertel er østrigs største vinregion med over 15.000 ha. Regionen er dog først og fremmest kendt for at lave billigere vine med et enkelt udtryk....

Producenten

Herbert Zillinger, Wienviertel

Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer...

Læs mere