Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Radikal Grüner Veltliner, Herbert Zillinger

325,00 kr
375,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 300, - (13.33%) vejl. pris 375
Anmeldelser

Herbert Zillingers topvin! Lavet på den bedste frugt fra forskellige marker. 20 % af druerne er vinificeret med skalkontakt og resten er presset af hele klaser. Naturlig gæring og modning med gæringsbundfald på store fade af hhv egetræ og akacietræ i godt et år.

Super intens og kompleks duft med elementer af kandiseret frugt og appelsinskal, blomsterhonning, lak, røg og græskar. Teknisk set knastør, men med en sødmefuld frugtighed, der holdes i stram snor af en rank struktur. Imponerende vin, der smager godt nu, men også vil være spændende at følge over de næste mange år. Hæld evt på karaffel og stil den køligt i 2-6 timer før servering.

Stort gastronomisk potentiale - kræver kompleks mad.

Specifikationer
Producent Herbert Zillinger, Wienviertel
Vintype Hvidvin
Druesort Grüner Veltliner
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 11°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Ost

Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.

Weinviertel er østrigs største vinregion med over 15.000 ha. Regionen er dog først og fremmest kendt for at lave billigere vine med et enkelt udtryk....

Producenten

Herbert Zillinger, Wienviertel

Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer...

Læs mere