



Neuland Grüner Veltliner, Herbert Zillinger
Lavet på 100 % Grüner Veltliner - biodynamisk dyrket. Gæret spontant på ståltanke og efterfølgende også modnet med gæringsbundfald på ståltank. Flasket med minimal svovltilsætning.
Aroma af grønne krydderurter - citronmelisse, kørvel og dild, hø og moden pære. Mellemfyldig med flot balance - læskende og lækker.
Til retter med fisk, skaldyr, grøntsager eller kylling.
Producent | Herbert Zillinger, Wienviertel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Grüner Veltliner |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2026 |
Alkohol | 11,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.
Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.
Weinviertel er østrigs største vinregion med over 15.000 ha. Regionen er dog først og fremmest kendt for at lave billigere vine med et enkelt udtryk....
Herbert Zillinger, Wienviertel
Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.
Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer...

Remarkably deep greenish coppery colour. Fine, intense, lightly smoky nose. Kerpow! Pure fruit hits the palate and grips it from beginning to end. Still quite youthful but bone dry. Clean as a whistle with a light hint of lilies. Pretty impressively persistent for such a baby. - Jancis Robinson MW


Predominantly from younger vines cultivated on loess soils, the 2020 Grüner Veltliner Neuland opens with a yeasty as well as crystalline nose with perfectly ripe white and yellow fruit aromas and a touch of flint. Fresh, fine and juicy on the palate, this is a light and finessed, persistently salty Veltliner with bright, aromatic fruit and 11% alcohol. Stimulatingly refreshing lemon juice aromas. Excellent. - Stephan Reinhardt


Ung, enkel og frisk veltliner. Væsentligt mere straight og ren end sidst, vi testede Zillinger, med citrus, kamille og strejf af druens særlige krydderi, der ligger et sted mellem peber og grønne linser. Dejlig let (11,5%) og sprød mund med god syre. - Søren Frank


Remarkably intense, pungent nose for an 11.5% wine. Deep golden colour. Really concentrated fruit flavour with none of the fermentation aromas that can mark some young Grüners. Lots of extract and a pure cocktail of flowers and white pepper. Very Very Good Value - Jancis Robinson MW


In contrast to the Radikal, the 2018 Grüner Veltliner Neuland is based on the fruit of the youngest vines of the domain. Whole-cluster pressing, vinification until February last year and bottled under screwcap with 11.5% alcohol, the wine is clear, fresh and even yeasty on the nose, with citric-scented fruit aromas and notes of milled stones. Lush and piquant on the palate, this is a well-structured, nicely grippy and stimulating Veltliner with stimulating bitters on the finish. This is a classic to go with almost everything from the Austrian cuisine. - Stephan Reinhardt


Helles Gelbgrün, Silberreflexe. Feine gelbe Apfelfrucht, zart nach Mango, tabakige Würze, ein Hauch von Wiesenkräutern. Mittlerer Körper, weiße Fruchtnuancen, angenehmer Säurebogen, balanciert, zarte Fruchtsüße im Abgang, vielseitig einsetzbar.

