
Trøffel-tips - sorte og hvide trøfler
Trøfler er frugtlegemet af underjordiske svampe, der vokser i rodnettet på visse træer. Der findes et hav af forskellige slags. Den hvide trøffel - Tuber Magnatum, den sorte vintertrøffel - Tuber Melanosporum og den sorte sommertrøffel eller bourgognetrøffel - Tuber Aestivum som de mest almindelige.
Anvendelse af trøfler
Friske trøfler skal ikke tilberedes! Man river eller høvler dem over varm mad med et enkelt udtryk. Det skal gøres, når maden er serveret, da de aromaer, der frigives, når man river/høvler trøflerne, er en stor del af oplevelsen.
Trøfler kan rives/høvles over kød, fisk/skaldyr, omelet, spejlæg, pasta, risotto og polenta - varme retter med et helt enkelt udtryk giver det bedste resultat.
Jo længere tid, der går fra høsten, jo mindre aroma er der i trøflerne.
Har man lidt trøffel, der ikke er blevet brugt, kan man evt. lave en trøffelmayonnaise - pisk en mayonnaise, tilsæt et par dråber trøffelolie samt finthakkede trøffelrester.
Bestil friske sorte og hvide trøfler hos Bichel
Vi bestræber os på at have trøfler, når de er i sæson, og vi vil gerne have den bedste kvalitet til den bedste pris.
Vi har handlet med friske trøfler i mange år og har efterhånden et godt netværk med trøffelhandlere, vi kan stole på.
Sort efterårstrøffel, Tuber Uncinatum, Tartufi Ponzio - Køb her
Sort vintertrøffel, Tuber Melonsporum, Tartufi Ponzio - Køb her
Sort sommertrøffel, Tuber Aestivum, Tartufi Ponzio - Køb her
Opskrifter med trøffel
Nedenfor kan du se vores bedste opskrifter med trøffel.
Trøffelsæsonen
Hvide trøflers sæson er fra slutningen september til slutningen af januar. Den sorte vintertrøffel eller Perigord-trøffel har sæson fra december til marts med de bedste trøfler i januar og februar. Den sorte sommertrøffel har sæson fra maj til december. Vi tager kun trøfler på lager, hvis vi kan finde en kvalitet, vi kan stå inde for!
For aktuel lagerstatus skriv til os på [email protected] eller ring på 86229400.