100 % Nebbiolo fra marker i Santa Maria i la Morra. Druerne høstes i hånden og gennemgår en grundig sortering inden de afstilkes og presses. Naturlig gæring, 8-10 dages maceration, 12 måneder på en blanding af ståltank og store fade. Derefter minimum 12 måneders flaskelagring.
Rødfrugtet og velduftende med klassiske noter af røde kirsebær, tranebær, tørrede blomster, salvie og mint. Frisk og saftig med behageligt tanninbid og lang eftersmag.
Perfekt til retter som carne cruda, risotto med svampe, til lyst fjerkræ og lettere kødretter.
Specifikationer
Producent
Figli Luigi Oddero, Barolo
Vintype
Rødvin
Druesort
Nebbiolo
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14,5%
Velegnet til
Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.
I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen, mens Luigi fik de bedste marker og et stort bagkatalog af topvine. Luigi har base lidt længere nede ad vejen og hans del af firmaet etiketteres som Figli Luigi Oddero.
Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.
I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen...
A mix of cherry, plum, licorice and earth flavors mark this rich, slightly sinewy red. It has grip and personality, also fine overall balance and length.