

Langhe Nebbiolo, Figli Luigi Oddero
100 % Nebbiolo fra marker i Santa Maria i la Morra. Druerne høstes i hånden og gennemgår en grundig sortering inden de afstilkes og presses. Naturlig gæring, 8-10 dages maceration, 12 måneder på en blanding af ståltank og store fade. Derefter minimum 12 måneders flaskelagring.
Rødfrugtet og velduftende med klassiske noter af røde kirsebær, tranebær, tørrede blomster, salvie og mint. Frisk og saftig med behageligt tanninbid og lang eftersmag.
Perfekt til retter som carne cruda, risotto med svampe, til lyst fjerkræ og lettere kødretter.
Producent | Figli Luigi Oddero, Barolo |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Nebbiolo |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.
I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen, mens Luigi fik de bedste marker og et stort bagkatalog af topvine. Luigi har base lidt længere nede ad vejen og hans del af firmaet etiketteres som Figli Luigi Oddero.
I 2009 dør Luigi og ...
Figli Luigi Oddero, Barolo
Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.
I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen...

