100 % Nebbiolo fra marken Rive i kommunen la Morra. Vinene fra la Morra er de mest elegante, forfinede og burgundiske i Barolo. 12-15 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.
Stor intensitet med noter af rød frugt, jern og salvie. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.
Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.
Specifikationer
Producent
Figli Luigi Oddero, Barolo
Vintype
Rødvin
Druesort
Nebbiolo
Appellation/underområde
Barolo
Gemmepotentiale
20-25 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14%
Velegnet til
Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.
I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen, mens Luigi fik de bedste marker og et stort bagkatalog af topvine. Luigi har base lidt længere nede ad vejen og hans del af firmaet etiketteres som Figli Luigi Oddero.
Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.
I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen...
Aromas of red berry, underbrush, chopped mint and a whiff of rose emerge in the glass. The vibrant, linear palate offers sour cherry, strawberry, white pepper, orange peel and sage alongside firm, polished tannins and...
Aromas of red berry, underbrush, chopped mint and a whiff of rose emerge in the glass. The vibrant, linear palate offers sour cherry, strawberry, white pepper, orange peel and sage alongside firm, polished tannins and bright acidity.