

Châteauneuf-du-Pape Blanc, Château Fortia
Lavet på 60 % Clairette, 10 % Grenache Blanc og 30 % Roussanne. Der dyrkes grønne druer på 3 ha ud af Château Fortias 30 ha vinmarker. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning. Vinificeret og lagret på stål - let filtrering.
Fin, gylden farve og aromaer af fersken, honning og citrus. Frisk, intens med fyldig frugt og mineralitet.
Dejlig vin til retter med fjerkræ, fisk eller grøntsager. Prøv den også til cremede gede eller komælksoste.
Producent | Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Clairette, Grenache Blanc |
Appellation/underområde | Châteauneuf-du-Pape |
Lagring | Stål |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2016 |
Gemmepotentiale til | 2024 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le ...
Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf...
