Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Châteauneuf-du-Pape Blanc, Château Fortia

Lavet på 60 % Clairette, 10 % Grenache Blanc og 30 % Roussanne. Der dyrkes grønne druer på 3 ha ud af Château Fortias 30 ha vinmarker. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning. Vinificeret og lagret på stål - let filtrering.

Fin, gylden farve og aromaer af fersken, honning og citrus. Frisk, intens med fyldig frugt og mineralitet.

Dejlig vin til retter med fjerkræ, fisk eller grøntsager. Prøv den også til cremede gede eller komælksoste.

Specifikationer
Producent Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
Vintype Hvidvin
Druesort Clairette, Grenache Blanc
Appellation/underområde Châteauneuf-du-Pape
Lagring Stål
Servering fra 10°
Servering til 12°
Gemmepotentiale fra 2016
Gemmepotentiale til 2024
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost

Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.

Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le ...

Producenten

Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape

Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.

Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf...

Læs mere