

Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition, Château Fortia
Den oprindelige, Grenache-baserede cuvée fra Château Fortia. Høstet i hånden, vinificeret med 90 % afstilkning. Gæret på ståltank og udblødt i 5 uger. Modnet 18-24 uger på store, brugte fade.
Domineret af røde bær, krydderurter og sød lakrids. Fyldig og fed med bløde tanniner og en lang, varm eftersmag - indbegrebet af Châteauneuf-du-Pape.
Super til juleanden, flot til lam på grill og til kraftige kødretter.
Producent | Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Appellation/underområde | Châteauneuf-du-Pape |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 16% |
Velegnet til | Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le ...
Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf...
