



Chateauneuf-du-Pape Cuvée du Baron, Chateau Fortia
Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.
Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.
Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.
Producent | Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Anmeldelser badgets | Jyllandsposten - 6 stjerner, Test vinder |
Appellation/underområde | Châteauneuf-du-Pape |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 15% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Løbende vildt, Oksekød |
Anbefalinger | Testvinder-vine |
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le ...
Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf...

Den har brug for ilt, men så spiller den også. Jeg har egentlig aldrig været den store fan af denne cuvée, men den spiller virkelig i den fine årgang 2019. Åbner tørt, men efter en del ilt sker der noget, en rig frugt kommer til syne med en kerne af kirsch. En del tannin, også, intens vin. - Niels Lillelund


Victoria plum red colour; the bouquet has a stewed fruits, close-knit aroma, a sense of baking from the heat of the summer, with a suggestion of menthol. The palate engages well, has good heart, the matter well in place into its rather rich finale. For now, it is turned in on itself, but manages to keep well together, without excess; the late juice is still very concentrated, so time will aid to open up its expression. - John Livingstone-Learmonth
Gedigen, syrah-domineret vin, som modstår lidt af hvert på juletallerkenen. Meget mørk i frugten med let bitre chokolade- og espressonoter og et strejf af provenceurter i duften. Smagsmæssigt absolut til den kraftige og maskuline side. Brombær, mørke kirsebær og chokolade trækker læsset, men der er skruet helt ned for sødmen. Tæt og tannintung. Godt glas.


Gedigen, syrah-domineret vin, som modstår lidt af hvert på juletallerkenen.. Meget mørk i frugten med let bitre chokolade-og espressonoter og et strejf af provenceurter i duften. Brombær, mørke kirsebær og chokolade trækker læsset, men der er skruet helt ned for sødmen. Tæt og tannintung. Godt glas.



Saturated ruby. Powerful cherry and dark berry aromas show very good clarity and pick up smoked meat and garrigue nuances with air. Shows very good depth and appealing sweetness to the chewy boysenberry, cherry liqueur and licorice flavors, which are brightened by a spicy flourish. Finishes sappy and very long, with building tannins and a lingering suggestion of bitter cherry. - Josh Raynolds



A bit more concentrated and structured than the regular bottling, the 2018 Chateauneuf du Pape Cuvee du Baron also includes more dark chocolate notes, along with black cherries, plums and hints of leather and spice. Full-bodied and almost creamy on the palate, with a long, softly dusty finish, this is a ripe, sumptuous wine to enjoy over the next decade. - Joe Czerwinski



Ret usædvanligt for en châteauneuf du pape er den dominerende drue i denne vin syrah. Normalen er grenache, som her spiller en mere tilbagetrukken rolle. Vinen er da også til den mere mørke side og dufttonerne ligger dybere. En vis tyngde fornemmmes. Mørke kirsebær og boysenbær i samspil med granulerede herbes de provence hænger i glasset. I munden en behersket kirsebærsødme. Vinen slutter af med et tørt bid. Absolut et stramt og potent modspil til juleanden.


Shimmering crimson. Intensely perfumed, mineral- and spice-accented red berry preserve and floral pastille scents show excellent clarity and pick up a hint of incense with air. Silky and expansive on the palate, offering juicy raspberry liqueur and candied lavender flavors that display alluring sweetness and seamless texture. Finishes with solid, spicy thrust, harmonious tannins and an emphatic echo of ripe red fruit. - Josh Raynolds


More concentrated and also more harmonious than the regular bottling, the 2017 Chateauneuf du Pape Cuvee du Baron is a fine effort. A blend of 50% Grenache, 35% Syrah and 15% Mourvèdre, it aged in a combination of tanks and foudres, so there's no oak evident on the nose, just a patina of fine leather over a base of ripe black cherries, red raspberries and a hint of garrigue. Full-bodied and supple, this may be enjoyed now and anytime over the next decade or so. - Joe Czerwinski


En af de billigste i den dyre kategori var også den bedste. En super god Chateauneuf du Pape med masser af bær, egetræ og røg med en lang eftersmag. En vin i super balance, der passer intet mindre end perfekt til anden


Brilliant ruby. Primary red and dark berry scents on the nose, along with suggestions of pungent flowers, cured meat and garrigue. Weighty, mineral-accented raspberry and bitter cherry flavors stretch out and become sweeter with aeration. Rich but vibrant as well; finishes very long and juicy, with repeating red fruit and game character and supple, harmonious tannins lending subtle grip. - Josh Raynolds


Brilliant ruby. Primary red and dark berry scents on the nose, along with suggestions of pungent flowers, cured meat and garrigue. Weighty, mineral-accented raspberry and bitter cherry flavors stretch out and become sweeter with aeration. Rich but vibrant as well; finishes very long and juicy, with repeating red fruit and game character and supple, harmonious tannins lending subtle grip. - Josh Raynolds


Umiddelbar og saftig. Frugten er mørk og ganske massiv, men der er en vis mineralitet og grundlæggende drikkelighed her, som gør glad. Slutter en anelse tannisk, men den snerper ikke. Kan ligge 10 år, hvis man vil - giv den nogle timers ilt juleaften. - Niels Lillelund
Umiddelbar og saftig. Frugten er mørk og ganske massiv, men der er en vis mineralitet og grundlæggende drikkelighed her, som gør glad. Slutter en anelse tannisk, men den snerper ikke. Kan ligge 10 år, hvis man vil - giv den nogle timers ilt juleaften. - Niels Lillelund
Elegant og mørk frugt i duften i retning af blommer og brombær. Dybt og komplekst. Masser af frisk og syrerig blommefrugt i smagen. God harmoni og balance. Afsluttes med en god og fyldig frugt med et elegant lakridspræg. Godt med muskler til krævende madretter.


Elegant og mørk frugt i duften i retning af blommer og brombær. Dybt og komplekst. Masser af frisk og syrerig blommefrugt i smagen. God harmoni og balance. Afsluttes med en god og fyldig frugt med et elegant lakridspræg. Godt med muskler til krævende madretter.


Klassisk Châteauneuf i høj kvalitet fra topproducent i topårgang. Så kan det ikke gå helt galt, og det gør det heller ikke. Indsmigrende næse med animalske toner og fyldig og opulent mund med herbale toner tilsat lidt peber, vanilje og tobak. Forrygende køb til prisen.


Klassisk Châteauneuf i høj kvalitet fra topproducent i topårgang. Så kan det ikke gå helt galt, og det gør det heller ikke. Indsmigrende næse med animalske toner og fyldig og opulent mund med herbale toner tilsat lidt peber, vanilje og tobak. Forrygende køb til prisen.


Cherries and spice mingle easily on the nose of the 2015 Chateauneuf du Pape Cuvee du Baron, a blend of 45% Syrah, 40% Grenache and 15% Mourvèdre matured in foudre. This full-bodied wine is rich and velvety in texture, with a long, lush, slightly warm finish. It should drink well for up to a decade.


Cherries and spice mingle easily on the nose of the 2015 Chateauneuf du Pape Cuvee du Baron, a blend of 45% Syrah, 40% Grenache and 15% Mourvèdre matured in foudre. This full-bodied wine is rich and velvety in texture, with a long, lush, slightly warm finish. It should drink well for up to a decade.


Deep ruby. Aromas of dried cherry, cassis, smoked meat, leather and lavender take on a peppery nuance with aeration. Taut and focused on entry, then fleshier in the middle, offering sappy dark berry and floral pastille flavors and a touch of cured meat. Closes spicy and quite long, delivering mounting tannins, a touch of licorice and very good energy. - Josh Reynolds





Frisk mineralsk duft med sød lakrids og rød frugt. Intens smag med friskhed. "I den klassiske addeling finder vi to vine fra Chateauneuf du Pape. Den ene er Chateau Fortia, som faktisk er en genganger, eftersom den ligeledes gjorde sig gældende her på siderne for et år siden. Den er vokset og fremstår i dag endnu mere charmerende end i fjor, hvor jeg roste dens friske saftighed og syrlige næse med florale og mineralske strejf. Smagen er tæt og kraftig med mindelser om engelsk lakrids og frisk, men moden rød frugt, og med et dejligt bid af tanniner, der gør den oplagt til virkeligt kraftfulde retter med oksekød."


Det var den vin, som fik højest score overrall, da de blev rated. En mørk flot vin med en diskret lys kant, duft af peber kardemomme, kirsebær, “kaffeshot” insisterede Webmasteren på, kostald. Masser af syre i smagen og flot balance – præcis det du har brug for når du skal spise fed julemad.
Delikat Châteauneuf-du-Pape, hvor det er elegancen frem for musklerne som dominerer. Forfinet sag i mellemfyldig stil med klassiske træk af peber, vanilje og tobak og herbalt præg i eftersmagen. Måske ikke helt på højde med nogle af de forrige årgange, men stadig en stor fornøjelse, og et rigtig godt køb til prisen. Tæt på 6 stjerner.


Moden bærfrugt og let røgede toner i duften. Fyldig og ret ligetil i sit udtryk. Syre og sødme balancerer, og tanninerne er markante men afrundede. Mørke bær, krydderurter, chokolade og ristede nødder i smagen. Lang eftersmag. En rødvin med stor anvendelighed til maden i vinterhalvåret – eller grillerier



A big step up over the classic cuvée, the 2012 Châteauneuf du Pape Cuvee du Baron is made from 45% Grenache, 45% Syrah and 10% Mourvedre. Coming all from pebble soils, completely destemmed and aged all in concrete tank, it offers plenty of funky herbs, olive tapenade, pepper, black raspberry and black cherry aromas and flavors. Medium to full-bodied, with good density, bright acidity and a clean finish, it has outstanding potential and at least a decade of longevity. - Jeb Dunnuck


Inky ruby. Blackcurrant, incense and dark chocolate aromas, with a meaty topnote. Juicy, firm flavors of dark berries and bitter cherry are complicated by nuances of smoke and succulent herbs. Youthfully taut and gripping on the finish,trailing notes of licorice and bitter chocolate. Pretty serious, even brooding in character right now. - Josh Raynolds


Vineyard soil: galets. Lieu-dit: La Fortiasse. 44% Grenache, 44% Syrah, 12% Mourvèdre. In foudre for 18 months minimum. No new oak. Dark crimson with blueish note. Light and lifted. Savoury with some grainy tannins. Youthful and ticks the boxes. - Jancis Robinson


Dette historiske domaine har i flere år kæmpet for at komme tilbage til toppen - denne vin er virkelig god. Landlig på den gode, hjertelige måde med masser af koncentreret grenache i kerne og fede, olierede undertoner. En smule tannin hænger ved. Dog er den let at drikke, frugtrig og typisk for årgangen, haps, haps, haps.

