Topvin fra Fortia - lavet første gang i superårgangen 2016. Den bedste frugt fra de bedste parceller på ejendommen. Lavet med 90 % afstilkning og gæret naturligt på en blanding af stål og cementtank med 4-5 ugers udblødning for størst mulig ekstraktion. Modnet på 20 % nye barriques og store, gamle fade for resten i 24 måneder.
Intens og kompleks duft med noter af små kandiserede røde bær, mokka og salvie. Smagen er fyldig, frugtig med silkebløde tanniner. Lang afslutning med delikat krydret og frisk eftersmag.
Velegnet til kraftige retter med lam, vildt eller okse. Luksus til juleaften eller let afkølet til det bedste på grillen.
Specifikationer
Producent
Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
Vintype
Rødvin
Druesort
Grenache, Mourvèdre, Syrah
Appellation/underområde
Châteauneuf-du-Pape
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
15,5%
Velegnet til
Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le ...
Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.
Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf...